Калібры Коста (фота самцоў і самак)

Калібры Коста (фота самцоў і самак)
Stephen Davis

У Амерыцы налічваецца 352 віды калібры, прычым 15 з гэтых відаў рэгулярна сустракаюцца ў ЗША і Канадзе. Яшчэ 9-10 відаў час ад часу з'яўляюцца ў штатах і лічацца бадзягамі. Від, які мы разглядаем у гэтым артыкуле, - гэта калібры Коста , звычайны жыхар паўднёвай Каліфорніі і Баха, а таксама мігрант паміж паўднёвым захадам ЗША і Мексікай. Мы збіраемся паказаць вам некаторыя асабістыя выявы гэтага дзіўнага віду зблізку, а таксама падзелімся цікавымі фактамі і інфармацыяй. Не губляючы часу, давайце пяройдзем да добрага!

Пазнаёмцеся з калібры Коста

Зместсхаваць агляд калібры Коста Знешні выгляд Паводзіны Дыяпазон Дыета Асяроддзе пражывання Спарванне & Гнездаванне Міграцыя Захаванне Як прывабіць гэту птушку Факты пра калібры Коста

Агляд калібры Коста

Калібры Коста (самец)кут штата Юта.

Харчаванне

Калібры Коста спажываюць як нектар кветак, так і дробных лятучых насякомых. У той час як у пустыні, іх любімыя хмызнякі для наведвання чупароза і окатилло. Іншыя расліны, якія вырабляюць нектар, якія яны, як вядома, наведваюць, уключаюць калючы куст, бружмель, каралавыя бабы, пустынную лаванду, барадач і чартапалох Нью-Мексіка.

Асяроддзе пражывання

Коста можна знайсці ў трох асноўных тыпах асяроддзя пражывання, хмызняках пустыні Санора, хмызняках пустыні Махавэ і ўзбярэжжы Каліфорніі/Мексікі. У перыяд размнажэння яны сустракаюцца ў пустынях Санора і Махавэ, але пасля таго, як маладняк дастаткова дарослы, каб клапаціцца пра сябе, большасць Коста пакідае гэтую тэрыторыю, і не вельмі вядома, куды яны ідуць. Магчыма, яны перамяшчаюцца ў больш высокія раёны.

Пітны нектар Костапрыцягвае самку з дапамогай рытуалаў спарвання, пра якія мы згадвалі вышэй.

Гняздо будуе самка калібры Коста, а самец ахоўвае сваю тэрыторыю. Прыкладна праз 5 дзён яна створыць гняздо ў форме кубка з дробнага лісця, кары, лішайнікаў і пуховага расліннага матэрыялу, змацаванага шоўкам павука. Гнёзды знаходзяцца прыкладна на 3-7 футаў над зямлёй на хмызняках і дрэвах, такіх як пала-вердэ, чолла, акацыя і жалезнае дрэва.

Глядзі_таксама: На якой вышыні павінна знаходзіцца кармушка для птушак?Самка Коста на гняздзетаксама трохі карацей, чым большасць іншых відаў. Коста ў асноўным пакрыта зялёным і шэрым колерам, хоць самцоў і самак лёгка адрозніць, калі ведаць, на што звярнуць увагу.

Самец

Калібры Костане ўваходзяць ні ў адзін спіс назірання за насельніцтвам. Паміж 1968 і 2015 гадамі назіраўся павольны спад, але насельніцтва застаецца каля 3,4 мільёна чалавек. Іх самая вялікая пагроза - расчыстка пустыннага хмызняку для гарадской забудовы і выпасу жывёлы, а таксама лясныя пажары ў пустыні.

Як прывабіць гэту птушку

Ганна (злева) і Коста (справа) карыстаюцца адной кармушкайдэманструйце палёт, накіроўваючыся прама да самкі, якая назірае, некалькі разоў кружыць вакол яе, перш чым узляцець прама ўверх, а затым нырнуць уніз у вялікай U-вобразнай форме, увесь час выдаючы пранізлівы шчабятанне. Яны могуць працягваць гэты паказ у паветры на працягу некалькіх хвілін. Калі гэта не дае зразумець, яны будуць лунаць у некалькіх цалях ад самкі і хістацца ўзад і наперад, размахваючы пёры на твары, каб злавіць сонечнае святло, ствараючы фіялетавую сцяну. Праверце гэта ў відэа ніжэй.

Самцы будуць абараняць сваю тэрыторыю і звычайна выбіраюць паміж 3-4 акунямі, якія яны могуць выкарыстоўваць для пошуку зламыснікаў. Акуні, як правіла, з'яўляюцца мёртвымі галінкамі на такіх раслінах, як жалезнае дрэва, акацыя або пала-вердэ. Тым не менш, птушкі Коста не такія агрэсіўныя, як іншыя віды, і хоць яны будуць удзельнічаць у некаторай "баі", яны часта будуць падпарадкоўвацца буйнейшым калібры.

Арэал

Косты ўвесь год застаюцца ў пэўных месцах, а таксама здзяйсняюць міграцыі на кароткія адлегласці. Папуляцыю, якая застаецца ў адной вобласці ўвесь год, можна сустрэць у крайняй паўднёвай Каліфорніі, Ніжняй Каліфорніі (Мексіка) і ў пустыні Санора на паўднёвым захадзе Арызоны і паўночным захадзе Мексікі.

Глядзі_таксама: 5 кедравых кармушак для птушак ручной работы (прывабліваюць шмат птушак)

Папуляцыя мігрантаў праводзіць зіму ўздоўж заходняга ўзбярэжжа Мексікі, затым вандруе да пустыні Санора для размнажэння вясной і можа падарожнічаць далёка на поўнач да пустынных раёнаў паўднёвай Невады і паўднёвага захадуБарэгар, які быў французскім дзяржаўным дзеячам, гісторыкам і арнітолагам. Коста быў вядомым калекцыянерам узораў калібры.

2. Птушкі Коста могуць падарожнічаць значна далей, чым звычайнае месца іх пражывання ў пустыні

Калібры Коста часам сустракаюцца далёка за межамі іх звычайнага арэала. Яны былі заўважаныя па ўсёй заходняй частцы Паўночнай Амерыкі, уключаючы паўночны захад Ціхага акіяна, Аляску і Брытанскую Калумбію.

3. Каб зэканоміць энергію, Коста можа ўвайсці ў стан анямеласці

Начамі ў пустыні можа быць даволі холадна. Каб зэканоміць энергію, гэтыя калібры могуць упадаць у атуманне, стан запаволенага метабалізму, падобны на спячку. У той час як іх нармальны пульс складае каля 500-900 удараў у хвіліну, падчас аглушэння пульс Коста можа запавольвацца ўсяго да 50 разоў у хвіліну.

Крыніцы:

  • Allaboutbirds.org
  • Вікіпедыя
  • ЗША Лясная служба



Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.