7 птушак, падобных на малінаўкі (малюнкі)

7 птушак, падобных на малінаўкі (малюнкі)
Stephen Davis
амерыканскаму малінаўцы, але яго чорная галава і спіна значна цямнейшыя за шэрую малінаўку. Яго дзюба чорная, а не залаціста-жоўтая.

У адрозненне ад амерыканскіх малінаўкі, дзе самец і самка выглядаюць аднолькава, толькі самец Orchard Oriole аранжавы і чорны. Самка жоўта-зялёная з цёмна-шэрымі крыламі.

Заўважце івалгу ў вясновых і летніх месяцах, калі яна размнажаецца на ўсходзе і сярэднім захадзе ЗША. Яны не будуць боўтацца на зямлі, як малінаўкі. Замест гэтага вы пачуеце, як яны шукаюць насякомых на дрэвах.

5. Дрозд-пустэльнік

выява: Бэкі Мацубара& Крысі Макларэнназва: Sitta canadensis

Амерыканскі малінаўка і чырвонагруды поползень маюць падобны колер. У іх рудаватая грудка і шэрая спіна. Нягледзячы на ​​​​гэта, на гэтым падабенства ў значнай ступені заканчваецца.

Чырваназобы поползень значна меншы за малінаўку. Акрамя таго, яго галава паласатая бела-чорная, з чорнай дзюбай замест жоўтай, як у малінаўкі. Гэтая птушка аддае перавагу перасоўвацца па дрэвах і рэдка праводзіць час на зямлі, у адрозненне ад малінаўкі. На самай справе яны часта чапляюцца за ствалы дрэў і трымаюць рукі ўверх нагамі, калі перамяшчаюцца па лясным падлеску!

Шукайце чырвонагрудых арэхаў па ўсёй ніжняй частцы 48 і на Алясцы. Яны адзіныя пявучыя птушкі, якія лазяць па дрэвах галавой наперад.

2. Разнастайная малочніца

Разнастайная малочніцахітынавы экзашкілет, як у конікаў і жукоў.

Разнастайны дрозд адрозніваецца ад амерыканскага Робін. Большая частка насельніцтва пражывае ў іглічных лясах ціхаакіянскага ўзбярэжжа. Яны зімуюць у Каліфорніі, затым летам перабіраюцца ў Канаду і на Аляску.

3. Усходні таўхі

Глядзі_таксама: 12 фактаў пра аўсянак Індыга (з фота)

Навуковая назва: Pipilo erythrophthalmus

Усходні таўхі прыкладна такога ж памеру, як і Амерыканскі Робін, і самец мае падобны афарбоўка. Нягледзячы на ​​тое, што іх рыжыя бакі падобныя на жывот малінаўкі, яны не цягнуцца да канца. Такім чынам, іх белы жывот з'яўляецца добрай падказкай, каб адрозніць іх, а таксама іх чырвоныя вочы, чорную дзюбу і той факт, што чорны колер на іх галаве цягнецца да грудзей.

Усходнія таўхі сустракаюцца толькі ва ўсходняй частцы Злучаных Штатаў, дзе яны жывуць у хмызняковых месцах пражывання паміж адкрытымі лясамі і сельскагаспадарчымі палямі. Яны добра прыстасоўваюцца да прыгарадных раёнаў і выкарыстоўваюць хмызняк, каб схавацца і гнездавацца.

Яны здабываюць у падлеску насенне, насякомых і ягады. Прыцягніце іх у свой двор з дапамогай птушынага насення, пасыпанага па краях кустоў. Як і малінаўкі, яны аддаюць перавагу здабываць ежу на зямлі.

4. Івалга фруктовая

Івалга фруктовая (самец)

У Злучаных Штатах нешматлікія птушкі сустракаюцца так паўсюдна, як амерыканскі малінаўка. Гэтую пявучую птушку, якая есць насякомых, скача па зямлі і шчабятае раніцай, часта лічаць прадвеснікам вясны. Аднак іншых птушак лёгка прыняць за іх з-за іх падобных колераў і формы. У гэтым артыкуле разглядаюцца сем птушак Паўночнай Амерыкі, падобных да малінаўкі.

7 птушак, падобных на малінаўку

Спачатку давайце даведаемся крыху пра галоўнага героя гэтага артыкула, амерыканца Робін.

Амерыканскі Робін

Навуковая назва: Turdus migratorius

Амерыканскі Малінаўка - разнавіднасць дразда, буйная пеўчая птушка, якая з'яўляецца ў пачатку вясны. Сілкуецца пераважна насякомымі і аддае перавагу мяккім бесхрыбтовым, такім як чарвякі і лічынкі. Іх можна знайсці па ўсёй Амерыцы ў ніжніх 48 штатах.

Глядзі_таксама: 40 відаў птушак, якія пачынаюцца на літару R (малюнкі)

Малінаўкі часта наведваюць прыгарадныя і сельскія раёны. Яны маюць смак да насякомых, таму рэдка падыходзяць да кармушак. Калі вы хочаце прыцягнуць іх на свой двор, падумайце аб усталяванні крыніцы вады. Птушыная ванна або неглыбокі ручай забяспечаць малінаўкам бяспечныя месцы для купання.

Калі вы жывяце ў мясцовасці з моцным ростам лістоты, магчыма, вам пашанцуе заўважыць пару, якая гняздуецца побач. Самка звычайна адкладае 3-4 ярка-блакітныя яйкі ў невялікае гняздо, схаванае ўнутр куста або развілкі дрэва.

1. Чырвонагруды поползень

Навукаднолькавага памеру і падобнай афарбоўкі. Аднак толькі самец плямістага таухі выглядае па-малінаўску. Афарбоўка самкі шэра-карычневага колеру ў самкі.

Яны насякомаедныя, як і малінаўкі, але аддаюць перавагу харчавацца больш «хрумсткімі» насякомымі: конікамі, цвыркунамі і жукамі. Узімку яны будуць здабываць жалуды каля падставы дубоў. Магчыма, вы зможаце прыцягнуць іх у свой двор, пасыпаўшы птушынае насенне на зямлю вакол кармушак.

Плямістыя таўхі жывуць на захадзе ЗША. Яны круглы год насельнікі ціхаакіянскага ўзбярэжжа і Скалістых гор. Адна папуляцыя праводзіць вясну і лета ў Айдаха і Мантане.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.