32 птушкі, якія пачынаюцца на С (з малюнкамі)

32 птушкі, якія пачынаюцца на С (з малюнкамі)
Stephen Davis
Птушкі Майка праз Flickrпраз Flickrпа-ранейшаму даволі шмат, іх колькасць павольна змяншалася за апошнія 40 гадоў.

Цікавы факт: пары вераб'іных пар глінянага колеру не доўжацца вельмі доўга. Самцы, як правіла, лаяльныя да сваіх тэрыторый кожны год, аднак самкі кожны сезон выбіраюць іншую зону размнажэння.

Глядзі_таксама: Як прымусіць дзікіх птушак давяраць вам (карысныя парады)

7. Лазавая чаротаўка

выява: WarblerLadyКанада, Злучаныя Штаты Амерыкі, Мексіка, Цэнтральная Амерыка

Летам пёры вераб'іных вераб'ёў маюць самыя выразныя пёры з шэрымі шэрымі грудзьмі, крыламі з карычневымі і смуглымі палосамі, іржава-чырвонай шапачкай і чорнай лініяй вока з белым зверху. Узімку іх меткі могуць выглядаць менш выразнымі, а афарбоўка - больш шэра-карычневай. Яны звычайныя вераб'іныя, якія любяць харчавацца на адкрытай зямлі. Шукайце іх у месцах пражывання, дзе дрэвы перамешаны з травяністымі праёмамі.

Вясёлы факт: вераб'і, якія сякуць, часта сустракаюцца на кармушках у двары і часта любяць заставацца на зямлі, збіраючы тое, што пралілася. Прывабіце іх з дапамогай насення сланечніка і сумесі, асабліва раскіданых па зямлі.

24. Кейп-Мэйская чаротаўка

выява: Родні Кэмпбэлhutchinsii

Жыве ў: ЗША, прыбярэжная Канада

Cackling Goose выглядае як міні-версія больш шырока распаўсюджанай канадскай гусі. На самай справе яны калісьці лічыліся адным відам. Тым не менш, гусі, якія кудахчуць, значна больш далікатныя, маюць больш шчыльныя дзюбы і карацейшыя шыі (што становіцца відавочным, калі гэтыя птушкі лётаюць). Акрамя таго, яны звычайна маюць больш круглявыя галавы. Іх крыкі вышэй, чым у канадскай гусі. Большасць людзей бачыць іх толькі зімой, бо яны праводзяць летні сезон размнажэння ў аддаленых раёнах паўночнай Канады і Аляскі.

Цікавы факт: Паслухайце, каб пачуць характэрны пранізлівы крык кудахтанага гусака. Адсюль і паходзіць папулярны тэрмін «кагоканне» — іх крык, які прыкметна адрозніваецца ад крыку канадскіх гусей.

13. Златоглазка звычайная

Златоглазка звычайная Паўночна-Усходняга рэгіёна ЗША. праз FlickrЗлучаныя Штаты, Мексіка

Крывоклювы трэшэр цьмяна-шэра-карычневы са светлым горлам і плямістым жыватом. У іх моцная чорная дзюба, якая загінаецца ўніз, і жоўта-аранжавыя вочы. Я мяркую, што іх называюць малацільнікамі з-за таго, як яны махаюць дзюбай узад-уперад па ападцы лісця ў пошуках жукоў. Яны таксама ядуць садавіна, насенне і нават кветкі. Іх доўгі дзюб дапамагае ім здабываць ежу сярод раслін з калючкамі, такіх як кактусы.

Пацешны факт: Іх званок апісваецца як падобны на свіст, які выдае хтосьці, калі спыняе таксі.

29. Каліёп Каліё

Калібры

Навуковая назва: Selasphorus calliope

Жыве ў: паўночны захад ЗША і Канады, паўднёвы захад Мексікі

Калія калібры ў асноўным праводзіць зіму на паўднёвым захадзе Мексікі, затым адпраўляецца на поўнач на перыяд размнажэння на паўночны захад Ціхага акіяна і частку заходняй Канады. Гэта вельмі далёкая міграцыя, асабліва калі ўлічыць, што каліёпа - самая маленькая птушка ў Злучаных Штатах! Самцы маюць унікальны ўзор на горле з пурпурных палос, якія разводзяцца па баках. Самкі простыя з некаторымі зялёнымі плямамі на горле і персікавым адценнем ніжняй часткі цела.

Вясёлы факт: калібры Каліопы - самыя маленькія птушкі ў ЗША, важаць усяго столькі ж, колькі мяч для пінг-понга.

30. Калібры Коста

Калібры Костаптушкі прагнуць солі, і іх часта можна ўбачыць, наведваючы радовішчы карысных выкапняў на зямлі.

20. Караліна Рэн

Навуковая назва : Thryothorus ludovicianus

Жыве ў: цэнтральнай і ўсходняй частцы ЗША, частках усходняй Мексікі

Гэтыя маленькія птушкі ў асноўным чырвона-карычневыя зверху і больш светла-аранжавы колер знізу. Іх доўгая, злёгку выгнутая дзюба і смелае белае "брыво" з'яўляюцца добрымі ідэнтыфікатарамі. Яны любяць хавацца ў хмызняку, і іх цяжка заўважыць, аднак іх гучную песню «чайнік-чайнік» вы напэўна пазнаеце. Спяваюць толькі самцы, але яны валодаюць дзіўна гучным голасам для свайго маленькага памеру.

Пацешны факт: арэал каралінскага крапіўніка павольна папаўз на поўнач, верагодна, з-за павышэння зімовых тэмператур.

21. Каньён Таўхі

Каньён Таўхівельмі аддаленая пустыня. Крумкачы могуць выдаваць вялікую колькасць розных вакалізацый, найбольш распаўсюджаны гук падобны на серыю каркання. У ЗША крумкачы часцей сустракаюцца ў заходняй палове краіны.

Пацешны факт: Ва ўсіх краінах крумкачы ездзяць за фургонамі і санкамі чалавечых паляўнічых груп, гатовы прыгатаваць ежу з рэшткаў трупаў жывёл.

27. Жоўтагорл звычайны

Навуковая назва : Geothlypis trichas

Жыве ў: Канадзе, Злучаных Штатах, Мексіцы, Цэнтральнай Амерыцы, Карыбскім басейне

Звычайныя жаўтагорлы - адна з самых распаўсюджаных чаротаўак у ЗША. На большай частцы краіны яны праводзяць тут толькі сезон размнажэння. зімаваць на поўдзень ад мяжы. Самцы маюць жыва-карычневую спіну і хвост, чорную маску на твары, ярка-жоўтае горла. Самкі аднолькавага колеру, але без чорнай маскі. Яны любяць хмызняковыя палі і тэрыторыі вакол вады, такія як балоты і балоты. Я часта сутыкаюся з гэтымі хлопцамі, ідучы па сцежцы каля вялікай сажалкі ці балота.

Цікавы факт: Самцы звычайна спарваюцца толькі з адной самкай за сезон, аднак шлюбная песня самкі можа прыцягваць іншых самцоў, з якімі яна можа размнажацца за яго спіной.

28. Крывоклювы Трэшэр

Крывоклювы Трэшэр

Ці задумваліся вы, якія птушкі пачынаюцца на літару С? Мы склалі спіс з 32 птушак "C" усіх відаў, ад малюсенькіх калібры да вялікіх качак. Вядома, з усіх птушак у свеце, якія пачынаюцца на літару С, гэта толькі невялікая частка. Атрымлівайце асалоду ад вывучэння кожнай з гэтых птушак, якія пачынаюцца на С.

Птушкі, якія пачынаюцца на С

Зместсхаваць 1. Касія крыжадзюб 2. Чубатая каракара 3. Канэктыкуцкая чаротаўка 4. Каралінская чаротаўка 5. Каліфарнійскі кондар 6. Верабей гліністага колеру 7. Сіняя чаротаўка 8. Каштанавая чаротаўка 9. Палатняная 10. Каштанавая сініца 11. Чукар 12. Гусь-какух 13. Златоглазка звычайная 14. Купераў ястраб 15. Земляны галубок 16 .Cactus Wren 17. Каліфарнійская чаротаўка 18. Каліфарнійскі таухі 19. Касінскі зяблік 20. Караліна Рэн 21. Каньён Тоухі 22. Кедравы свінец 23. Верабей 24. Кейп-мэйская чаротаўка 25. Гракль звычайны 26. Крумкач ​​звычайны 27. Жаўтагорлы звычайны 28. Крывоклювы трэшэр 29. Каліёпа 30. Калібры Коста 31. Каспійская крачка 32. Канадская чаротаўка

1. Касія крыжадзюб

Касія крыжадзюбфакт:Паляўнічыя ахрысцілі златоглазку «свістуном» з-за выразнага свісту, які выдаюць яе крылы падчас палёту. Халоднае надвор'е ўзмацняе свіст.

14. Ястраб Купера

Фота: Pixabay.com

Навуковая назва: Accipiter cooperii

Жыве ў: Паўднёвай Канадзе, кантынентальнай частцы ЗША, Мексіцы і некаторых частках Гватэмалы і Беліза.

Ястрабы Купера вельмі ўмелыя лётчыкі. Гэта звычайныя лясныя ястрабы, якія могуць хутка манеўраваць праз зблытаныя кроны дрэў у пагоні за дробнымі птушкамі. Ёсць вялікая верагоднасць убачыць аднаго, які лунае над ускрайкам лесу або ў полі, слізгаючы з дапамогай некалькіх узмахаў крыламі, шукаючы здабычу. Таксама вядома, што яны падпільноўваюць кармушкі для птушак у двары ў надзеі хутка паесці. У той час як ястрабы Купера таксама ядуць дробных грызуноў, птушкі складаюць значную частку іх рацыёну.

Пацешны факт: Іх лад жыцця, які складаецца з хуткасных пагоняў, не абыходзіцца без пашкоджанняў. У даследаванні больш чым 300 костак ястраба Купера 23 працэнты паказалі, што калі-небудзь яны зламалі косці ў грудзях.

15. Галубка звычайная

Голубка звычайнаявочы, на твары і пад хвастом. Вядома, што яны часта аспрэчваюць сваё адлюстраванне, таму вы можаце сутыкнуцца з імі, калі яны стукаюць у акно, люстэрка аўтамабіля або іншую святлоадбівальную паверхню. Нягледзячы на ​​​​тое, што яны часта сустракаюцца на падворках, іх любімае месца пражывання - гэта заблытаны чапараль і хмызнякі, дзе яны здабываюць ежу на зямлі і ў хмызняках.

Пацешны факт: Гэтыя каўтуны любяць будаваць свае гнёзды ў атрутным дубе і есці яго ягады.

19. Cassin’s Finch

Cassin’s Finch (самец)зрэдку іншыя разнавіднасці синиц. Нягледзячы на ​​тое, што ім камфортна ў вільготных, цёмных лясах, вядома, што яны выходзяць на прыгарады і дэкаратыўныя расліны такіх гарадоў, як Сан-Францыска.

Пацешны факт: Каштан- для пабудовы гнязда сініца выкарыстоўвае шмат поўсці і валасоў. Дарослыя асобіны ствараюць ахінальны пласт поўсці таўшчынёй каля чвэрці цалі, якім яны пакрываюць яйкі перад тым, як пакінуць гняздо.

11. Чукар

Навуковая назва: Alectoris chukar

Жыве ў: Новай Зеландыі, Гаваях, частках ЗША, Грэцыі, Турцыі, Ірана, раёнах уздоўж мяжы Кітая

Чукар - наземная птушка, якая жыве ў сухіх месцах пражывання. Яна кідаецца і ляціць па схілах з хуткасцю і спрытам горных казлоў, таму паляўнічыя называюць яе «д'ябальскай птушкай» за жорсткую рашучасць, з якой яна спрабуе пазбегнуць захопу або смерці. Паколькі яны жывуць у такім сухім клімаце, яны ўшчыльную прытрымліваюцца любой крыніцы вады, якую могуць знайсці, нават малюсенькіх крыніц, грунтавых пратокаў або падземных пячор.

Цікавы факт: Чукары амаль штодня купаюцца ў пыле. каб пераканацца, што іх пёры ў найвышэйшай форме. Яны ствараюць невялікія паглыбленні ў зямлі, а потым кідаюць пыл на сваё цела і ўціраюць яго як мага лепш.

12. Гусак, які кудахтае,

Гусь, які кудахтае.земляны голуб мае шэрыя «пыльныя» карычнева-шэрыя пёры. Гэта дапамагае ім злівацца з зямлёй, калі яны ідуць па высокай траве ў пошуках насення. Яны часта застаюцца незаўважанымі, пакуль вы не падыдзеце да іх і не адпужаеце іх, заўважыўшы іржава-чырвоную пляму пад іх крыламі, калі яны адлятаюць. Гэтыя пастаянныя фуражыры павінны з'ядаць амаль 2500 насення ў дзень, і могуць захоўваць сотні з іх у спецыяльным гарлавым кішэні.

Пацешны факт: Як і іншыя галубы, земляныя галубкі могуць глытаць ваду, не падымаючы галавы. У іх ёсць здольнасць смактаць яго, у адрозненне ад многіх птушак, якім трэба адкідваць галаву назад.

16. Кактусавы крапіўнік

Кактусавы крапіўніквідэлец, і вы можаце ўбачыць чорны колер на ніжняй баку іх першасных пёраў.

Цікавы факт: штучна створаны востраў на рацэ Калумбія з'яўляецца домам для самай вялікай у свеце калоніі каспійскай крачкі, якая размнажаецца больш за 6000 пар кожны год.

32. Канадская чаротаўка

Канадская чаротаўкааліўкавая спіна і шэры капюшон. Самцы і самкі падобныя, але самкі больш бледныя. Лічыцца, што гэтыя чаротаўкі даволі цяжка заўважныя, таму што яны здабываюць ежу на зямлі і павольна ходзяць праз падлесак. Яго пераважнае месца пражывання таксама даволі аддаленае, яловыя балоты, таполевыя лясы і мушкет. З-за гэтых фактараў яны лічацца аднымі з найменш вывучаных амерыканскіх пявучых птушак.

Пацешны факт: па назве можна меркаваць, што гэтая птушка жыве ў штаце Канэктыкут. Аднак гэта толькі месца, дзе быў сабраны першы ўзор. Гэтая вяртлявая чаротаўка не размнажаецца і нават асабліва не распаўсюджаная ў Канэктыкуце.

4. Carolina Chickadee

Выява: Нацыянальны парк Шэнандоа flickr

Навуковая назва: Poecile carolinensis

Жыве ў: паўднёвым усходзе ЗША

Цікаўная, разумная каралінская сініца вельмі падобная да чорнашапачнай сініцы. У абедзвюх чорныя шапкі і нагруднікі, чорныя спіна і крылы і бялёсы ніз. Караліна настолькі падобная да чарнашапачнай сініцы (якая жыве далей на поўнач), што не дзіўна, што дзве паспяхова спарваюцца ў рэгіёнах, дзе іх арэал перасякаецца.

Цікавы факт: сініцы ахвотна наведваюць дваровыя кармушкі для птушак, але яны часта хапаюць адно зярнятка і паляцяць на суседнюю галінку, каб з'есці яго.

5. Каліфарнійскі кондар

Каліфарнійскі кондарпадсцілка і расліннасць для насякомых, насенне і ягады. Можа быць весела назіраць за імі, як яны робяць падвойныя скачкі назад, каб пачасаць зямлю і адысці ўбок.

Пацешны факт: з-за іх занадта сухога асяроддзя пражывання каньёнскія тухі пільна сочаць за водазабеспячэннем і прымяркоўваюць час гнездавання да зімовых і летніх дажджоў.

22. Кедравы воскоўнік

Выява: 272447Назва паходзіць ад Кейп-Мэй, штат Нью-Джэрсі, дзе птушка была ўпершыню заўважана і апісана. Аднак гэтыя чаротаўкі рэдка сустракаюцца на Кейп-Мэй, і пасля гэтага першага назірання там не фіксаваліся больш за 100 гадоў!

25. Гракл звычайны

Выява: дыяпікардптушкі, кактусавыя крапіўнікі не часта п'юць ваду непасрэдна. Яны здольныя атрымаць большую частку неабходнай вады з ежы, якую яны ядуць (садавіна і тоўстыя насякомыя).

17. Каліфарнійская скраб-сойка

Навуковая назва : Aphelocoma californica

Жыве ў: заходняй Каліфорніі, заходнім Арэгоне, частцы Вашынгтона, Ніжняй Каліфорніі

Каліфарнійская сойка - гэта даволі буйная пявучая птушка з прыгожай блакітнай афарбоўкай галавы, спіны і хваста. На іх верхняй частцы спіны ёсць пляма, якое можа здавацца шэрым або карычневым. Яго грудзі і жывот у асноўным белыя, з некаторымі сінімі пёрамі, якія прыходзяць спераду, як «каралі». Яны вядомыя сваім бурлівым характарам, як з частай вакалізацыяй, так і з тым, як яны падскокваюць і заўсёды, здаецца, падымаюць галовы, нібы выношваючы схемы. Вясной і летам яны сілкуюцца ў асноўным садавінай і насякомымі, а зімой пераходзяць на арэхі, насенне і жалуды.

Пацешны факт: Гэтыя птушкі часам боўтаюцца на спіне мула. алені, перабіраючы іх поўсць у пошуках кляшчоў і паразітаў.

18. California Towhee

Навуковая назва : Melozone crissalis

Жыве ў: заходняй Каліфорніі, паўднёва-заходнім Арэгоне, Ніжняй Каліфорніі

Каліфарнійскі каўтун на самай справе з'яўляецца вялікім прадстаўніком сямейства вераб'іных. У цэлым яны пыльна-шэра-карычневыя з іржава-карычневымі плямамі ваколголас, асабліва званкі падчас палёту. Самцы ў цэлым цьмяна-аранжавыя або чырвоныя з карычневымі або шэрымі блікамі. Самкі шэра-жоўта-аліўкавыя. Палоскі ў няспелых асобін больш прыкметныя, чым у дарослых асобін.

Цікавы факт: крыжадзюб касія толькі нядаўна быў вылучаны як асобны від ад чырвонага крыжадзюба, таму што ён прыстасаваўся да ўжывання ў ежу крыжадзюба сасновыя шышкі ў раёне Саўт-Хілз, якія чырвоны крыжадзюб не можа адкрыць.

2. Каракара грабеністая

Навуковая назва: Caracara plancus

Жыве ў: поўдні ЗША, Мексіцы, Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыцы

Глядзі_таксама: Лепшыя кармушкі для птушак, абароненыя ад вавёрак (топ-4)

Чубатая каракара падобная на арла дзякуючы сваёй вострай дзюбе і доўгім кіпцюрам. Гэта ястрабападобная птушка, але насамрэч гэта чорна-белы сокал, які сустракаецца ў трапічных раёнах. Яго адразу можна пазнаць, стоячы на ​​сваіх доўгіх жоўта-аранжавых нагах і ў кожнай з іх кароткая чорная шапачка, якая вылучаецца на фоне белай шыі і жоўта-аранжавага твару.

Цікавы факт: часам яго называюць «мексіканскім арлом» у Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыцы з-за яго папулярнасці ў міфалогіі і фальклоры па ўсім рэгіёне.

3. Канэктыкуцкая чаротаўка

Навуковая назва: Oporornis agilis

Жыве ў: Паўднёвая Амерыка, Фларыда да Вялікіх азёр, частка Канады

Канектыкуцкая чаротаўка мае белае вочнае кольца, жоўты жывот, жоўта-каштанавы патыліцу. Гэтыя адценні яны дэманструюць, калі ўдзельнічаюць у паказальных палётах у пачатку лета. Узімку самкі і самцы выглядаюць шараватымі і незаўважнымі, калі пасуцца на пустынных лугах. Іх рацыён у асноўным складаюць казуркі, такія як конікі і насенне, якія яны знаходзяць на зямлі. Яны праводзяць вялікую частку часу, ходзячы па траве, каб здабыць сабе ежу.

Цікавы факт: Сваю назву «доўгая шпора» яны атрымалі ад падоўжанага кіпцюра задняга пальца.

9. Палатняная спіна

Навуковая назва: Aythya valisineria

Жыве ў: Злучаныя Штаты, заходняя Канада праз Аляску, Мексіка

Палатняныя спіны маюць адметную доўгую, нахіленую форму твару. У самцоў карычнева-чырвоныя галава і шыя, чорная грудзі і белае цела. Усе самкі карычневыя, але ўсё яшчэ маюць унікальны нахілены твар. Гэта нырлыя качкі, у асноўным сілкуюцца клубнямі на дне азёр, сажалак і балот.

Цікавы факт: зімой яны могуць збірацца групамі па сотні ці нават тысячы на ​​прэснаводных азёрах і ўздоўж узбярэжжа.

10. Каштанавая сініца

Малюнак: Алан Шмірэр

Навуковая назва: Poecile rufescens

Жыве ў: паўночна-заходняй частцы Ціхага акіяна Канады і заходнім узбярэжжы ЗША

Актыўная, сацыяльная і такая ж гучная, як і любая іншая сініца. Вы знойдзеце гэтых птушак сярод нагулных зграй, якія вандруюць па высокіх хвойных дрэвах, з арэхамі, сініцамі і




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.