27 відаў птушак, якія пачынаюцца на W (малюнкі)

27 відаў птушак, якія пачынаюцца на W (малюнкі)
Stephen Davis
невялікія зграі. Чашападобнае гняздо будуе самка. Іх гнёзды звычайна добра схаваныя, і іх цяжка заўважыць. Гнёзды добра схаваны ў купках травы/моху.

14. Вандроўны карапуз

аўтарства: Бюро землеўпарадкавання Каліфорніі

Навуковая назва: Tringa incana

Рацыён вандроўных карапузаў складаецца з ракападобных і марскіх чарвякоў. Гэтыя птушкі вядомыя сваімі рыўковымі рухамі падчас здабычы ежы. Яны часта сілкуюцца ў адным і тым жа месцы, неаднаразова.

Як правіла, вы ўбачыце, як яны ляцяць нізка над скалістымі ўзбярэжжамі. Як правіла, самка адкладае да чатырох яек. Наседжваюць і гадуюць маладняк абодва бацькі. Вы можаце сустрэць гэтых птушак на берагах Ціхага акіяна ад Аляскі да Паўднёвай Амерыкі.

15. Заходняя пугач

фота: Shravans14

У гэтым спісе будуць пераважна паўночнаамерыканскія птушкі, якія пачынаюцца з літары W. Некаторыя з птушак пералётныя, некаторыя часткова пералётныя, а некаторыя наогул не мігруюць. Ідэя заключалася ў тым, каб зрабіць спіс як мага больш разнастайным, каб гэтыя птушкі былі з усяго свету!

27 відаў птушак, якія пачынаюцца на W

Птушкі, якія пачынаюцца на літару Wвіды схованак 1. Лясная качка 2. Заходняя сіняя птушка 3. Белакрылы 4. Дзікая індычка 5. Вербавая курапатка 6. Белахвостая курапатка 7. Заходняя паганка 8. Белакрылы голуб 9. Белакрылы стрыж 10. Белы вушасты калібры 11. Журавель-шыпун 12. Зуйка Вільсана 13. Кулік-сарака 14. Вандроўны кулік 15. Сыч 16. Танагер заходні 17. Кулік-савук 18. Вірэа-верака 19. Альбатрос-вандроўнік 20. Сыч Вуд-Вільямсана 21. дрозд 22. Белахвосты арэх 23. Белагаловы дзяцел 24. Белагаловы верабей 25. Беламорды ібіс 26. Белахвосты ястраб 27. Белахвосты каршун

1. Лясная качка

выява: Danielle Brigidaмае малюнак, падобны на шарык, які скача.

16. Заходні танагер

Выява PublicDomainImages з Pixabay

Навуковая назва : Piranga Iudoviciana

Цяжка памыліцца з самцом заходняга танагра. У іх ярка-аранжавы твар, а ярка-жоўтыя грудзі і спіна вылучаюцца побач з чорнымі крыламі. Самкі звычайна больш цьмянага колеру і могуць выглядаць больш аліўкава-жоўтымі з шэрымі крыламі, і ў іх няма аранжавага колеру на твары.

Яны часта сустракаюцца ў лясах, асабліва сярод іглічных лясоў. Яны ядуць у асноўным насякомых, якіх старанна зрываюць з лістоты на верхавінах дрэў.

Заходнія танагры не часта наведваюць кармушкі для насення, таму паспрабуйце прывабіць іх сухафруктамі або свежымі апельсінамі. Купальня для птушак або іншы водны аб'ект таксама можа прыцягнуць іх да вашага двара.

17. Заходні кулік

заходні кулікПрыпаркуйцеся праз FlickrПаўночна-ўсходні рэгіён Службы рыбалоўства і дзікай прыроды

Навуковая назва: Vireo gilvus

Вірэа - звычайныя пявучыя птушкі ў ЗША і Канадзе падчас летам яны праводзяць зіму ў Паўднёвай Мексіцы і Цэнтральнай Амерыцы. Шукайце чаротаўскіх вірэа ў спелых лісцяных лясах, дзе яны здабываюць сабе насякомых і гняздуюцца.

У перыяд размнажэння самцы вельмі тэрытарыяльныя, пакідаючы самку самастойна выбіраць месца для гнездавання, пакуль ён яго абараняе. Прыблізна памерам з вераб'іных вераб'іных вірэа маюць шаравата-аліўкавы колер зверху і святлейшы знізу.

19. Вандроўны альбатрос

Вандроўны альбатросКарыбскі басейн.

9. Беларолы стрыж

аўтарства: ALAN SCHMIERER

Навуковая назва: Aeronautes saxatalis

Гэтыя птушкі сярэдняга памеру, іх апярэнне пераважна чорна-белае. Вы не зможаце вызначыць пол птушкі па апярэнні, бо самцы і самкі падобныя.

Яны не мігруюць і іх можна сустрэць у паўднёвай Арызоне, паўднёвай частцы Нью-Мексіка, паўднёвай Каліфорніі, заходнім Тэхасе. і цэнтральная Мексіка. Белазобы стрыж апісваецца як грамадская птушка. Групы птушак будуць начаваць і шукаць ежу разам.

10. Белавухі калібры

Белавухі калібрыіх апярэнне, якое загадкавае і разнастайнае. Яны жывуць на Алясцы, у Канадзе, на захадзе ЗША.

Узімку яго апярэнне цалкам белае, але летам яно ўкрапана белымі, карычневымі і шэрымі адценнямі. Самцы гэтага віду дэманструюць пёры і пырскі, каб прыцягнуць самку. Яны манагамныя і размнажаюцца адзін сезон.

7. Заходняя панарка

Выява Johnnys_pic з Pixabay

Навуковая назва: Aechmophorus occidentalis

Гэты від з'яўляецца самай буйной паўночнаамерыканскай панаркай, даўжынёй каля 30 цаляў і вагой да 4,5 фунтаў, з размахам крылаў да 40 цаляў.

Вядома, што заходнія панаркі гняздуюцца ў вельмі вялікія калоніі, да некалькіх сотняў. Гэтыя птушкі будуць рэкламаваць сябе падчас цырымоній у перыяд размнажэння.

8. Белакрылы голуб

Белакрылы голуб.са шкарлупіны.

Гэтыя птушкі таксама валодаюць здольнасцю хадзіць вертыкальна па дрэвах лепш, чым многія іншыя віды птушак. Белагруды арэхаў мае тоўстую чорную паласу на верхавіне галавы, з белым колерам з абодвух бакоў і на жываце. Іх крылы ў асноўным шэрыя і чорныя.

Паўзні наведваюць большасць кармушак з насеннем, прапануюць ім змешаныя сумесі насення, насенне чорнага сланечніка, арахіс або сала. Звычайна яны любяць хапаць і бегчы, бяруць зярнятка і адразу ж паляцяць, каб з'есці яго або схаваць на суседнім дрэве.

23. Белагаловы дзяцел

выява: Менке Дэвід, USFWS

Навуковая назва: Dryobates albolarvatus

Белагаловыя дзятлы сустракаюцца круглы год у некалькіх раёнах Каліфорніі, галоўным чынам у Поўнач і Усход, хоць у Паўднёвай Каліфорніі ёсць некалькі невялікіх месцаў, дзе вы можаце натрапіць на адно, калі вам пашанцуе. Яны любяць горныя хваёвыя лясы і звычайна не сустракаюцца ў лясах без соснаў.

Гэтыя дзятлы любяць насенне хвоі і шышкі, таму шукайце іх у лясах з вялікай колькасцю соснаў пондэрозы, Джэфры, Култэра і цукровых соснаў. Падобна чорнаспіннаму і амерыканскаму трохпальцаму дзятлам, белагаловы дзятлы не аддаюць перавагу свідраваць дрэвы, а лепш цягнуць і здымаць кару з дрэў. Яны таксама будуць сцякацца ў спаленыя лясы, каб атрымаць выгаду з насякомых.

Прыкладна такія ж і белагаловыя дзятлыпамерам з амерыканскага Робіна, з пераважна чорным апярэннем па ўсім целе, за выключэннем ярка-белых галоў і белых палос на крылах. Дарослыя самцы таксама маюць на галаве яркія чырвоныя плямы, падобныя на іншыя віды дзятлаў. У параўнанні з іншымі дзятламі ў іх доўгія крылы і хвасты, а таксама кароткі завостраны дзюб.

24. Белакаронавы верабей

Выява Кары Скай з Pixabay

Навуковая назва: Zonotrichia leucophrys

Верабей - гэта далёка пералётная птушка, шырока распаўсюджаная ў Паўночнай Амерыцы. Яны гняздуюцца ў Паўночнай Канадзе або на Алясцы і праводзяць зіму ў ніжніх 48 штатах або ў Мексіцы.

Гэты від можа час ад часу наведваць кармушку для птушак, але часцей за ўсё яго можна ўбачыць каля кустоў або зарослых палёў. Іх лёгка пазнаць па чорна-белай паласатай галаве дарослага чалавека.

25. Беламорды ібіс

Выява Hans Toom з Pixabay

Навуковая назва: Plegadis chihi

Гэта вялікая вадаплаўная птушка распаўсюджана на большай частцы захаду і сярэдняга захаду ЗША ў перыяд размнажэння. Яны трымаюцца побач з балотамі і вільготнымі палямі, дзе могуць знайсці здабычу, у тым ліку дажджавых чарвякоў, ракаў і насякомых.

Беламорды ібіс, вядома, атрымаў сваю назву ад белых твараў, на якіх размнажаюцца дарослыя асобіны віду. мець. Няспелыя птушкі і дарослыя асобіны, якія не размнажаюцца, суцэльна-карычневыя і не маюцьбелы твар.

26. Белахвосты ястраб

nps.gov

Навуковая назва: Geranoaetus albicaudatus

Гэты неатрапічны драпежнік распаўсюджаны ў Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыцы, але зусім не ў Паўночнай Амерыцы. Фактычна, Тэхас можа быць адзіным штатам у Паўночнай Амерыцы, дзе вы знойдзеце белахвостага ястраба, і толькі ў паўднёвай ускрайку штата. Паведамлялася аб выпадковых назіраннях у суседніх штатах, але яны, верагодна, былі бадзягамі і вельмі рэдка сустракаліся.

Гэтая птушка не пералётная, але можа здзяйсняць рэгіянальныя перамяшчэнні ў пошуках ежы. Звычайна яны шэрыя зверху і белыя знізу, але, як і некалькі іншых у гэтым спісе, у гэтага віду ястраба ёсць цёмная і светлая формы. Іх рацыён у асноўным складаецца з пацукоў, мышэй, суслікаў, трусоў, птушак, змей, яшчарак, жаб, ракаў, крабаў, насякомых.

27. Белахвосты каршун

крэдыт: USFWS Pacific Паўднёва-заходні рэгіён

Навуковая назва: Elanus leucurus

Глядзі_таксама: Што ядуць птушаняты сініцы?

Белахвостыя каршуны часцей за ўсё сустракаюцца ў Паўднёвай і Цэнтральнай Амерыцы, вы даведаецеся знайсці іх толькі ў некалькіх месцах у Злучаных Штатах. Гэтыя месцы ўключаюць паўднёвую ўскрайку Фларыды, крайні поўдзень Тэхаса, Каліфорнію і Арэгон.

Гэтыя драпежныя птушкі жывуць вакол лугоў і адкрытых лясных масіваў, дзе яны шукаюць дробных млекакормячых і грызуноў з вышыні. Белахвостыя каршуны крыху большыя за варон і бываюць шэрымі, белымі і чорныміу колеры.

Амерыканскія арэалы не пералётныя. Аднак птушкі ў паўночным рэгіёне сапраўды мігруюць на поўдзень.

2. Заходняя сіняя птушка

Навуковая назва : Sialia mexicana

Самцы заходніх сініх птушак маюць прыгожы блакіт на галаве, горле, крылах і хвасце. На іх грудзях ёсць іржавы аранжавы колер, які працягваецца па баках і над крыламі на спіне. Самкі выглядаюць больш цьмянымі, часам значна цьмянейшымі, і ў іх на горле адсутнічае сінява.

Яны амаль самыя запатрабаваныя кватэраздымшчыкі шпакоўняў у ЗША, што робіць індустрыю птушыных дамоў даволі папулярнай. Яны вельмі часта сустракаюцца на прысядзібных участках, але не столькі на кармушках. Пастаўце шпакоўню і паспрабуйце прыцягнуць шлюбную пару.

Заходніх сініх птушак можна сустрэць на большай частцы тэрыторыі Нью-Мексіка круглы год. Аднак яны могуць адсутнічаць у паўночна-ўсходнім куце і могуць прысутнічаць толькі зімой уздоўж паўднёвай мяжы. Звычайна сінія птушкі не ядуць насенне, але іх можна заахвоціць наведаць кармушкі з мучнымі чарвякамі на падносе або ў страве.

3. Белакрылы скутэр

аўтарства: Рыба і дзікая прырода ЗША Паўночна-ўсходні рэгіён службы

Навуковая назва: Melanitta deglandi

Гэтыя паўночнаамерыканскія птушкі манагамныя і звычайна ўтвараюць пары ў канцы лета. Размнажацца белакрылыя карапузы пачынаюць з двухгадовага ўзросту. Свае гнёзды будуюць на зямлі паблізуакіян, рэкі ці азёры.

Самкі адкладаюць каля 5-11 яек і інкубацыя доўжыцца прыблізна ад 25 да 30 дзён. Яны кормяцца на дне і могуць ныраць на глыбіню да 25 метраў, каб знайсці ежу.

4. Дзікая індычка

Навуковая назва: Meleagris gallopavo

Самцы старэйшыя за год паглынаюць жывёлу, спрабуючы паведаміць аб сваёй прысутнасці як самкам, так і самцам-канкурэнтам. Такія паводзіны таксама сустракаюцца ў самцоў ва ўзросце да аднаго года, але ў значна меншай ступені.

Іх крыкі разнастайныя і ўключаюць у сябе шэраг гукаў, такіх як "скуголенне", "кі-кі", "пуц », «кудахтае», «жрае» і «мурлыкае». Індыкі жывуць у Паўночнай Амерыцы і насамрэч спрытныя і хуткія лятучы, нягледзячы на ​​іх памер і вагу.

5. Вербавая курапатка

Выява Джэсікі Рокеман з Pixabay

Навуковая назва: Lagopus lagopus

Вярбовая курапатка жыве ў Еўропе, Скандынавіі, Сібіры, на Алясцы, у Канадзе, а таксама ў Паўночнай Амерыцы і з'яўляецца дзяржаўнай птушкай Аляскі. Яны траваедныя, і іх рацыён у асноўным складаецца з лісця, кветак, насення, галінак і ягад.

Моладзь можа харчавацца насякомымі на працягу першай часткі жыцця з-за недаразвітай сляпой кішкі.

6. Белахвостая курапатка

аўтарства: ALAN SCHMIERER

Навуковая назва: Lagopus leucura

Белахвостая курапатка таксама вядомы як снежная перапёлка. Цікавы момант пра гэтых птушакзнаходзіцца пад пагрозай знікнення. Акрамя таго, у Паўночнай Амерыцы жывуць толькі два віды жураўлёў.

На дадзены момант у дзікай прыродзе і ў няволі засталося толькі 800 птушак. Журавель часта здабывае ежу падчас хады на плыткаводдзе, а таксама ў палях.

12. Зуйка Вільсана

аўтарства: Паўночна-ўсходні рэгіён Службы аховы рыбы і аховы дзікай прыроды ЗША

Навуковая назва: Charadrius wilsonia

На большасці пляжаў у Амерыцы часта сустракаецца зуйка Вільсана, часткова пералётны від. Акрамя птушак, якія жывуць у Фларыдзе, гэтыя птушкі мігруюць на зіму ў Бразілію. Вы можаце сустрэць гэтых птушак на пляжах у пошуках ежы.

Іх перасоўванне па пляжы павольнае, бо яны шукаюць ежу. Іх рацыён складаецца з крабаў, марскіх чарвякоў і насякомых. Ржанка Вільсана была названа ў гонар Аляксандра Уілсана, шатландска-амерыканскага арнітолага, у 1814 г.

13. Белакрыпка

Выява Фларыяна Хёльцля з Pixabay

Навуковая назва : Calidris fuscicollis

Гэтую прыбярэжную птушку рэдка заўважаюць, адпраўляйцеся ў Канаду ці на Аляску, калі хочаце яе ўбачыць. Аднак летам гэта можа быць складана, бо месца іх размнажэння вельмі незразумела. Сцеражыцеся назіральнікаў за птушкамі, хутчэй за ўсё, вы не ўбачыце іх і зімой, бо для многіх людзей яны падарожнічаюць занадта далёка на поўдзень.

Глядзі_таксама: 12 фактаў пра валасатых дзятлаў (з фота)

Лепшы час для назірання за гэтымі птушкамі - вясна і восень, звычайна каля вада ў




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.