22 цікавыя факты пра ружагрудых дзюбах

22 цікавыя факты пра ружагрудых дзюбах
Stephen Davis

Змест

дзюбы тэрытарыяльныя ў перыяд размнажэння

Яны вельмі агрэсіўныя птушкі ў перыяд размнажэння, абараняючы свае гнёзды ад гнездавых драпежнікаў. Пары, якія размнажаюцца, будуць цярпець мігрантаў-самцоў, калі парушальнік іх тэрыторыі маўчыць.

Аднак вядома, што самкі адганяюць іншых самак, якія набліжаюцца да партнёра. Наадварот, яны таварыскія птушкі па-за перыядам размнажэння і блукаюць па землях групамі з дзясятка ці больш асобін.

Выява: theSOARnet

Нягледзячы на ​​тое, што яны застаюцца па-за полем зроку ў верхавінах дрэў, паўночнаамерыканскімі вясной і летам вы можаце пачуць прыгожыя песні ружагрудага дзюба. Гэтыя звычайныя птушкі ў лясных месцах пражывання маюць яркі знешні выгляд, і іх варта ўбачыць, незалежна ад таго, аматар вы ці прафесійны назіральнік за птушкамі. Працягвайце чытаць, каб даведацца пра іх больш з гэтых 22 фактаў пра ружагрудых дзюбакоў.

22 факты пра ружагрудых дзюбакоў

1. Самцы і самкі ружагрудых дзюбакоў маюць розныя колеры

Дарослыя самцы маюць белы ніз і крупы, якія кантрастуюць на фоне чорнай галавы, спіны, крылаў і горла. Самцы таксама мільгаюць ружова-чырвонымі падкрылямі. Сваю назву яны атрымалі ад яркага чырванавата-ружовага плямы на грудзях. Наадварот, самкі карычневыя з густымі палоскамі, падкрылы зіготкія жаўтлявымі.

2. Самцы ліняюць на зіму

Перад міграцыяй самцы ліняюць у сваё зімовае апярэнне, якое ўключае цёмныя палосы на баках і баках, карычневую акантоўку галавы і верхняй часткі, а таксама круглы круп.

3. Ружаногрудыя гразды манагамныя

Як толькі самец прыцягвае самку, яны застаюцца разам на ўсталяваных тэрыторыях самца. Самцы і самкі таксама аднолькава падзяляюць абавязкі па інкубацыі і кармленні.

4. Самцы і самкі ружагрудых дзюбакоў будуюць гнёзды разам

Самцы і самкі разам выбіраюць месца для гнездавання і будуюцьгняздо. Будаўніцтва гнязда можа доўжыцца ад 4 да 9 дзён ад світання да змяркання. Яны будуць выкарыстоўваць розныя матэрыялы, у тым ліку галінкі, траву, сцеблы пустазелля, грубыя палкі, валасы, салому, карэньчыкі і гнілыя галінкі.

5. Гнёзды ружагрудага дуброўкі маюць тонкую канструкцыю

Часам іх гнёзды настолькі тонкія і выглядаюць кволымі, што праз іх можна ўбачыць абрысы яек. Лічыцца, што выкарыстанне раздвоеных галінак дапамагае трымаць гняздо разам.

6. Яйкі з ружовагрудымі дзюбамі маюць рознакаляровыя яйкі

Ад 1 да 5 яек, якія яны адкладаюць у кладцы, ад блакітнага да бледна-зялёнага колеру з пурпурнымі або чырванавата-карычневымі крапінкамі. Яйкі маюць каля 1 цалі ў даўжыню і ад 0,6 да 0,8 цалі ў шырыню, з перыядам інкубацыі ад 11 да 14 дзён.

7. Ружаногрудыя дзюбакі гучаць як дзятлы і малінаўкі

Гэтыя птушкі выдаюць рэзкі гук або ружовы гук, які нагадвае крык дзятла. У іх таксама ціхае гуканне, якое гучыць як больш мілагучная версія песні амерыканскага малінаўкі.

8. Самцы шыпшынніка могуць спяваць да 689 песень у дзень

Калі справа даходзіць да перыяду размнажэння і рэкламы сваіх тэрыторый, самцы прыкладаюць дадатковыя намаганні са сваімі меладычнымі песнямі. Яны будуць спяваць да 689 песень у дзень, каб прыцягнуць партнёра.

9. Самцы ружагрудага пырніка спяваюць падчас інкубацыі яек

Вядома, што самец ружагрудага пырніка, якому даручана дзяліць абавязкі інкубацыі з самкамі, спяваеіх знакамітая мілагучная пявучасць, седзячы на ​​гняздзе.

10. Гняздуюць шыракадзюбы ў Паўночнай Амерыцы

Арэалам размнажэння гэтых птушак з'яўляюцца вільготныя лісцяныя лясы, лісцяна-хвойныя лясы, паўадкрытыя месцы пражывання і зараснікі на паўночным усходзе ЗША. Яны таксама распаўсюджваюцца ў цэнтральнай і паўднёва-ўсходняй Канадзе. Увосень яны мігруюць у Паўднёвую і Цэнтральную Амерыку на зімоўку.

11. Ружаногрудыя гразды - моцныя лётчыкі

Падчас міграцыі гэтыя птушкі вымушаныя лётаць над Мексіканскім залівам, гэтыя птушкі з'яўляюцца моцнымі лётчыкамі і лёгка пераадольваюць больш за 500 міль без прыпынкаў. Яны пачынаюць сваю міграцыю ў канцы верасня ці кастрычніку і вяртаюцца на месцы размнажэння ў канцы красавіка ці пачатку мая.

12. Ружаногрудыя гразды могуць лётаць зграямі па 50 птушак

Хоць яны будуць міграваць паасобку або парамі, вы таксама можаце ўбачыць гэтых птушак, якія лётаюць па Амерыцы свабоднымі зграямі па 50 птушак. Часам зграі ўключаюць нават іншыя віды.

13. Ястрабы з'яўляюцца адным з асноўных драпежнікаў ружагрудых дзюбкоў

Ястраб Купера і вострагалёнак - два галоўныя драпежнікі, якія палююць на ружагрудых дзюбкоў у дзікай прыродзе.

14. Гняздуюць розныя драпежнікі ў ружагрудых граздзюбаў

Гэтыя птушкі будуць агрэсіўна і шумна абараняць свае гнёзды ад розных драпежнікаў, такіх як блакітная сойка, звычайны грак, а таксама чырвоная і шэрая вавёркі.

Глядзі_таксама: 15 фактаў пра размаляваных аўсянак (з фота)

15. Ружаногрудыэкасістэмы, у якіх яны жывуць, рассейваючы насенне і кантралюючы папуляцыі насякомых.

20. Ружаногрудыя гразды добра хаваюцца

Гэтыя птушкі даволі сарамлівыя ў зносінах з людзьмі, і іх цяжка заўважыць у дзікай прыродзе, нават нягледзячы на ​​бліскучую афарбоўку самца. Як правіла, яны хаваюцца, спяваючы ў полагах лясоў. Калі вы хочаце зірнуць на іх у сваім двары, пакладзеце ў сваю кармушку для птушак высакаякасныя насенне сланечніка з чорным алеем.

21. Ружаногрудыя дзюбакі трапляюць у пасткі на продаж

З-за іх прыгожага гуку і непаўторнага выгляду гэтыя птушкі часта трапляюць у пасткі і прадаюцца ў клетках на зімоўцы ў Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыцы.

Глядзі_таксама: 16 тыпаў ястрабаў у Злучаных Штатах

22 . Ружаногіх дзюбкоў звычайна памылкова прымаюць за чорнагаловых дзюбкоў

Хоць апярэнне дарослага самца не выклікае памылак, афарбоўка самак і першых самцоў можа быць падобная да самкі чорнагаловых дзюбкоў. Іх песні таксама падобныя.

Выснова

Далёкія мігранты, якія праводзяць вясновыя і летнія месяцы ў Паўночнай Амерыцы, ружовагрудыя дзюбакі - дзіўныя птушкі і вядомыя за іх выдатныя здольнасці да спеваў.

У залежнасці ад таго, дзе вы жывяце, вы можаце ўбачыць гэтых сарамлівых мігрантаў у дзікай прыродзе. Вы можаце ўбачыць самца, які спявае з галін, будуючы гняздо або выседжваючы яйкі. Ранняй вясной, падчас міграцыі, мы часта бачым на нашых кармушках шыпшыннікаў.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.