22 цікавыя факты пра перасмешнікаў

22 цікавыя факты пра перасмешнікаў
Stephen Davis

Змест

крыху больш высокая тэмпература зімой у самых паўднёвых раёнах.Перасмешнік на гняздзе

Перасмешнікі славяцца сваёй здольнасцю спяваць і імітаваць песні днём і ноччу. Калі вы жывяце ў Паўночнай Амерыцы і чуеце мноства розных крыкаў паблізу, магчыма, побач з вамі жыве паўночны перасмешнік. Працягвайце чытаць, каб даведацца 22 дзіўныя цікавыя факты пра перасмешнікаў!

22 факты пра перасмешнікаў

1. Паўночныя перасмешнікі - адзіны мясцовы від у Паўночнай Амерыцы

Калі вы жывяце ў Паўночнай Амерыцы, адзіны від перасмешнікаў, які вы, верагодна, ўбачыце, - гэта паўночны перасмешнік. Паўночны перасмешнік - адзіны мясцовы від перасмешнікаў на кантыненце. Іншыя віды перасмешнікаў сустракаюцца ў іншых частках свету.

2. Большасць відаў перасмешнікаў жыве ў Паўднёвай Амерыцы

У свеце існуе як мінімум 16 відаў перасмешнікаў. Хаця ў Паўночнай Амерыцы пражывае толькі паўночны перасмешнік, у Паўднёвай Амерыцы жыве некалькі розных відаў перасмешнікаў.

Некалькі відаў перасмешнікаў жывуць выключна на Галапагоскіх астравах ля берагоў Эквадора, у тым ліку Галапагоскія, Худ, Сан-Крыстабаль і Фларэана-перасмешнік.

3. Паўночны перасмешнік з'яўляецца афіцыйнай дзяржаўнай птушкай

Паўночны перасмешнік

Паўночны перасмешнік з'яўляецца афіцыйнай дзяржаўнай птушкай пяці штатаў, уключаючы Тэхас, Місісіпі, Фларыду, Арканзас і Тэнэсі.

4 . Раней перасмешнікі былі папулярнымі хатнімі жывёламі

Паўночныя перасмешнікібыў папулярным птушыным гадаванцам у клетках у 19 стагоддзі. Людзі адлоўлівалі птушанят перасмешнікаў і гадавалі іх у якасці хатніх жывёл або прадавалі. За гэты час папуляцыі паўночных перасмешнікаў значна скараціліся з-за адлову і гандлю людзьмі.

5. Самцы перасмешнікаў могуць вывучыць шмат розных песень

Перасмешнікі найбольш вядомыя сваёй здольнасцю імітаваць і аднаўляць гукі, якія яны чуюць ад іншых птушак. Самцы перасмешнікаў здольныя вывучыць да 200 розных гукаў за сваё жыццё.

6. Самкі перасмешнікаў рэдка спяваюць

Самцы перасмешнікаў найбольш вядомыя тым, што спяваюць днём і ноччу. Жанчыны, аднак, спяваюць не так часта, як самцы. Адзіны раз, калі вы можаце пачуць спеў самкі перасмешніка, гэта восенню, калі яна стварае сваю тэрыторыю на зіму.

7. Перасмешнікі часцей за ўсё спяваюць вясной, летам і восенню

Зіма лічыцца ціхім часам для перасмешнікаў, бо яны часцей за ўсё спяваюць вясной, летам і восенню. Самцы часцей за ўсё спяваюць непасрэдна перад пачаткам вясны ў лютым і працягваюць усё лета да позняй восені ў лістападзе.

Глядзі_таксама: 10 калібры ў Каларада (звычайныя і рэдкія)

8. Перасмешнікі могуць імітаваць розныя гукі

Перасмешнікі любяць імітаваць гукі іншых птушак, але яны могуць улоўліваць і іншыя гукі. Яны могуць ствараць гукі, якія яны чуюць у выніку чалавечай дзейнасці, такіх як шумы будаўніцтва і іншых жывёл, у тым ліку сабачы брэх.

9.Перасмешнікі вельмі тэрытарыяльныя

Перасмешнікі вельмі тэрытарыяльныя і становяцца агрэсіўнымі, калі іншыя птушкі або жывёлы набліжаюцца да іх тэрыторыі. Агрэсія асабліва відавочная ў перыяд гнездавання, бо абодва бацькі будуць абараняць тэрыторыю гнездавання і птушанят ад іншых птушак. Самкі будуць нападаць на іншых самак птушак, у той час як самцы нападаюць на птушак-самцоў, якія ўваходзяць у тэрыторыю.

10. Перасмешнікі дапамагаюць з распаўсюджваннем насення

Большая частка рацыёну перасмешнікаў складаецца з насякомых і ягад. Перасмешнікі часцей за ўсё сілкуюцца насякомымі вясной і летам, калі іх найбольш шмат. Яны таксама часам ядуць з кармушак для птушак.

У восеньскія і зімовыя месяцы перасмешнікі ўжываюць у ежу ягады і іншую садавіну. У працэсе перасмешнікі ядуць ягады і садавіну, а потым праз фекаліі распаўсюджваюць насенне па ўсім арэале.

Глядзі_таксама: З чаго птушкі будуюць гнёзды? (Прыклады)

11. Самцы і самкі перасмешнікаў звычайна спарваюцца на ўсё жыццё

Перасмешнікі манагамныя і звычайна выбіраюць толькі аднаго партнёра для спарвання на ўсё жыццё. Самцы перасмешнікаў могуць спарвацца з некалькімі іншымі самкамі на працягу жыцця, але гэта рэдкая з'ява.

12. Самцы прыцягваюць самак праз заляцанні

Самцы перасмешнікаў рознымі спосабамі спрабуюць прывабіць самку на месца гнездавання. Самцы могуць пераследваць самак перасмешнікаў па кустах або галінах дрэў, каб спакусіць сваю патэнцыйную партнёрку.

Самцы таксамаудзельнічаць у палётных паказах, лётаючы ў паветры і налятаючы вакол самкі, каб паказаць белыя плямы на іх крылах.

13. Перасмешнікі вядуць дзённае жыццё

Перасмешнікі вядуць дзённае жыццё, гэта значыць яны найбольш актыўныя днём. Гэта час, калі яны будуюць гнёзды, вырошчваюць маладняк і здабываюць сабе ежу. Аднак вядома, што самцы перасмешнікаў парушаюць графік сну жыхароў паблізу, спяваючы ўсю ноч.

14. Самы стары перасмешнік дажыў да 14 гадоў

Сярэдняя працягласць жыцця перасмешніка звычайна складае восем гадоў. Перасмешнікі, якія жывуць у няволі, здольныя пражыць нашмат даўжэй, так як дажываюць да 20 гадоў. Самаму старому перасмешніку, які жыве ў дзікай прыродзе, быў знойдзены ў Тэхасе, і яму было зарэгістравана прыкладна 14 гадоў і 10 месяцаў.

15. Самцы перасмешнікаў маюць два розныя гукі

Хоць самцы перасмешнікаў здольныя выдаваць самыя розныя гукі, у іх ёсць два розныя гукі, якія яны выкарыстоўваюць для розных часоў года. Адзін заклік характэрны для вясны, а другі гучыць восенню.

16. Перасмешнікі з'яўляюцца часткова пералётнымі

Птушкі, якія жывуць у самых паўночных штатах усходняй частцы ЗША, звычайна мігруюць у паўднёвыя штаты і могуць даляцець да Мексікі на поўдзень. Перасмешнікі, якія жывуць у паўднёвых штатах, звычайна не мігруюць, бо здольныя супрацьстаяцьсваіх песенных магчымасцей. Карэнныя амерыканцы называлі перасмешнікаў Cencontlatolly, што ў перакладзе азначае «чатырыста моў».

21. Перасмешнікі прыстасаваліся да дзейнасці чалавека

Паўночныя перасмешнікі аддаюць перавагу жыць паблізу лясоў або адкрытых месцаў, такіх як палі і сельгасугоддзі. Аднак гэты від прыстасаваўся да развіцця чалавека і будзе жыць у гарадскіх раёнах з высокай актыўнасцю чалавека.

22. Перасмешнік Floreana быў першым выяўленым відам

У 1835 годзе Чарльз Дарвін выявіў самы першы від перасмешнікаў. Падчас свайго падарожжа на Біглі Дарвін ідэнтыфікаваў перасмешніка Флорану на Галапагоскіх астравах. Фларэанскія перасмешнікі знаходзяцца пад пагрозай знікнення, і большая частка іх папуляцыі цалкам вымерла на галоўным востраве Фларэана.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.