20 дзіўных фактаў пра вялікіх рагатых соў

20 дзіўных фактаў пра вялікіх рагатых соў
Stephen Davis

Змест

аб з пункту гледжання драпежнікаў. Яны лютыя і могуць палюе на іншых буйных драпежных птушак, такіх як скапы і сокалы-падарожнікі. Найбольшую пагрозу ўяўляюць іх яйкі і маладняк.

На яйкі ў гняздзе могуць наляцець вароны, крумкачы і яноты. Маладыя совы могуць стаць ахвярамі каётаў, лісіц і рысей або быць выкрадзенымі з гнязда арламі і вялікімі ястрабамі. Калі сава-маці бачыць патэнцыйную пагрозу побач з гняздом, яна распраўляе крылы і распушвае ўсё пёры, каб паказаць сябе як мага большай, даючы зразумець зламысніку, што біцца з ёй было б вялікай памылкай !

14. Вялікія рагатыя совы тэрытарыяльныя

Вялікія рагатыя совы вельмі тэрытарыяльныя. Пара, якая размнажаецца, можа стварыць тэрыторыю і ўтрымліваць яе на працягу доўгага перыяду часу, больш чым адзін сезон размнажэння. Совы энергічна гукаюць, каб сказаць іншым, якую тэрыторыю яны захапілі і калі трэба адступіць.

15. Вялікія рагатыя совы могуць спарвацца на ўсё жыццё

Нягледзячы на ​​тое, што дадзеных не так шмат, здаецца, што вялікія рагатыя совы спарваюцца як мінімум на некалькі гадоў, а магчыма, і на ўсё жыццё. Хоць нядаўна было паказана, што самец можа спарвацца з больш чым адной самкай адначасова. Запісы паказваюць, што яны могуць жыць больш за 28 гадоў, але іх сярэдняя працягласць жыцця складае каля 13 гадоў.

16. Вялікія рагатыя совы пачынаюць свой перыяд размнажэння вельмі рана

Дзіцяня вялікага рагатага совы (Малюнак: Міністэрства энергетыкі ЗШАсамая цёмная афарбоўка сустракаецца на паўночным захадзе Ціхага акіяна і ўздоўж атлантычнага боку Канады, у той час як значна больш бледныя вялікія рагатыя совы сустракаюцца ў такіх месцах, як паўднёва-заходнія пустыні або субарктычныя прэрыі. Найбольш бледна афарбаваныя вялікія рагатыя совы, якія амаль здаюцца белымі, сустракаюцца ў субарктычнай Канадзе.

3. Не ўсе вялікія рагатыя совы аднолькавага памеру

Памер соў таксама можа вар'іравацца ад рэгіёна да рэгіёну, прычым самая вялікая з іх знаходзіцца на Алясцы, а самая маленькая - у Ніжняй Каліфорніі і на паўвостраве Юкатан. Дарослыя асобіны маюць даўжыню ад 17-25 цаляў з размахам крылаў 3-5 футаў.

4. Вялікія рагатыя совы не мігруюць

Большасць вялікіх рагатых соў не мігруюць, яны круглы год пражываюць у сваёй мясцовасці.

Выява: usfwsmtnprairiepublicdomainfiles.com)

Яны могуць быць аднымі з самых ранніх птушак, якія размнажаюцца ў Паўночнай Амерыцы, заляцаючыся з кастрычніка па снежань і адкладаючы яйкі з лютага па красавік. (Гэта можа вар'іравацца ў залежнасці ад месца) Лічыцца, што гэты зімовы час дае ім перавагу з-за доўгай ночы. Больш часу на паляванне, менш светлавога дня, каб турбавацца аб драпежных птушках, якія сноўдаюць вакол гнязда.

17. Вялікія рагатыя совы не будуюць уласных гнёздаў

Вялікая рагатая сава сядзіць на гняздзе (Выява: nature80020 (Jim Kennedy)

Вялікая рагатая сава - адна з самых вялікіх і вядомых соў у Паўночнай Амерыцы. Яны таксама адзін з нашых любімых відаў, таму яны з'яўляюцца тэмай гэтага артыкула. Так што працягвайце чытаць, каб даведацца пра 20 цікавых і цікавых фактаў пра вялікіх рагатых соў.

Іх можна знайсці ў самых розных асяроддзях і месцах, і яны могуць нязначна змяняць свой колер і памер у залежнасці ад таго, дзе яны знаходзяцца. Дзе б яны ні знаходзіліся, людзі пазнаюць іх вялізныя жоўтыя вочы і «рожкі», якія тырчаць з твару. Іх таксама называюць «тыгровай савой» за іх перагародку і жорсткае паляванне, а таксама «гукаючай савой» за яе характэрныя крыкі.

Давайце паглыбімся ў некаторыя факты аб вялікай рагатай саве..

20 цікавых фактаў пра вялікіх рагатых соў

1. Вялікія рагатыя совы сустракаюцца па ўсім усходнім паўшар'і

Іх можна сустрэць круглы год па ўсёй Паўночнай Амерыцы, а таксама ў значнай частцы Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыкі. Вялікія рагатыя совы валодаюць дзіўнай здольнасцю прыстасоўвацца да такой колькасці разнастайных умоў: ад пустыняў да прыгарадаў і замерзлых паўночных лясоў. Яны маюць самы шырокі арэал распаўсюджвання з усіх амерыканскіх соў.

2. Не ўсе вялікія рагатыя совы аднолькавага колеру

Самка вялікага рагатага пугача бледна (малюнак: lintowптушкі (улюбёныя лысухі і іншыя вадаплаўныя птушкі, напрыклад качкі). Яны таксама радзей ядуць насякомых, рэптылій і амфібій.

6. Вялікія рагатыя совы не маюць рагоў

Адной з характэрных асаблівасцей гэтых соў з'яўляюцца «рожкі», якія тырчаць з абодвух бакоў галавы. Гэта проста пучкі пёраў, якія называюцца плюмірогі. Многія людзі могуць прыняць іх за вушы, але вушы соў знаходзяцца па абодва бакі іх галавы пад пёрамі. Невядома, для чаго служаць гэтыя «рогі», але лічыцца, што яны могуць служыць візуальнымі сігналамі для іншых соў. Яны могуць прымусіць іх стаяць прама або расплюшчыць іх на галаве.

Глядзі_таксама: 19 птушак з пяццю літарамі (з фота)

7. Вялікія рагатыя совы - паляўнічыя на акуня

Большасць свайго палявання яны вядуць ноччу, але могуць паляваць і днём. Яны любяць сядзець на высокіх дрэвах і назіраць за адкрытымі тэрыторыямі, такімі як лугі, забалочаныя ўгоддзі і ўзлескі. Пры вялікай колькасці ежы яны могуць захоўваць у гняздзе некалькі трусоў або суслікаў адначасова.

8. Вялікія рагатыя совы маюць вельмі вялікія вочы

Выява: pxfuel.com

Нават для савы вялікія рагатыя совы маюць вялікія вочы. Прапарцыйна (па памеры вачэй і галаве) гэта адны з самых вялікіх вачэй сярод наземных пазваночных.

Унутры галавы вялікіх рагатых соў вочы маюць форму цыліндраў. Гэта дазваляе ім дзейнічаць як зум-аб'ектыў і забяспечвае больш шырокі зрок удалечыні, чым вочы круглай формы. Іх каляровы зрок не такідобрыя, як і іншыя птушкі, але ў іх выдатны начны зрок.

Вам таксама можа спадабацца гэты артыкул: 20 фактаў пра сіпух

9. Вялікія рагатыя совы маюць жоўтыя вочы

У вялікіх рагатых соў прыгожыя ярка-жоўтыя вочы. У першыя 2-3 тыдні пасля вылуплення птушаняты вялікіх рагатых соў могуць мець шэрыя ці жаўтавата-арэхавыя вочы, якія на 30 дзень становяцца цалкам ярка-жоўтымі.

10. Вялікія рагатыя совы могуць вельмі далёка круціць галавой

Яны маюць шырокае бінакулярнае поле зроку, але не могуць рухаць вачыма, каб глядзець убок. Калі яны хочуць бачыць у бакі, яны павінны паварушыць усёй галавой. Вялікія рагатыя совы могуць паварочваць галаву на 270 градусаў.

11. Вялікія рагатыя савы вядомыя сваім рогатым пугачом

У фільмах і на тэлебачанні савіныя гукі, якія выкарыстоўваюцца ў начных серыялах, часта адпавядаюць рагатаму пугачу.

Нават калі самкі маюць большы памер цела, самец мае больш буйную галасавую скрынку. Гэта дазваляе яго гуканне быць больш глыбокім. Вы можаце пачуць, як пара кліча разам, "дуэт". Ніжэйшы гук будзе мужчынскім, а крыху большы - жаночым. Яны таксама могуць выдаваць самыя розныя гукі ад «брэху» да «рыпу».

12. Вялікія рагатыя совы не п'юць

Вялікія рагатыя совы амаль ніколі не п'юць ваду. Яны атрымліваюць усю ваду, неабходную іх арганізму, з ежы, якую ядуць.

Глядзі_таксама: 40 відаў птушак, якія пачынаюцца на літару R (малюнкі)

13. У вялікіх рагатых соў не так шмат драпежнікаў

Дарослым совам няма асаблівага клопату“гранулы”

Гэтыя совы не маюць магчымасці захоўваць ежу ва ўраджаі і пераварваць яе пазней. Іх страўнік дазваляе ім расшчапляць і паглынаць неабходныя вавёркі, тлушчы і вадкасці, пакідаючы пры гэтым больш цяжкі для пераварвання матэрыял. Рэшткі (косці, пёры, поўсць) спрасоўваюцца ў сухія гранулы, якія сава можа зрыгваць. Навукоўцы часта выкарыстоўваюць гэтыя гранулы, каб каталагізаваць тое, што елі совы, так як яны могуць ідэнтыфікаваць здабычу па рэштках шкілета.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.