14 фактаў пра Бэзава-грудыя ролікі

14 фактаў пра Бэзава-грудыя ролікі
Stephen Davis

Бэзавыя ролікі - свята для вачэй. Іх сіняе, фіялетавае і бірузовае апярэнне вылучаецца на фоне лугоў і лясоў. Гэтыя экзатычныя птушкі ўмелыя паляўнічыя з паветранай акрабатыкай, якая забаўляе назіральнікаў за птушкамі. Давайце даведаемся 14 фактаў пра бэзавых ролеры!

14 фактаў пра Ролераў з бэзавымі грудзямі

1. Бэзава-грудыя ролеры родам з Афрыкі на поўдзень ад Сахары.

У Паўночнай Амерыцы вы не ўбачыце бэзава-грудыя ролеры. Іх арэал абмежаваны кантынентам Афрыка. Яны круглы год насяляюць адкрытыя лясы на поўдзень ад пустыні Сахара.

Хоць яны не мігруюць, яны звычайна перамяшчаюцца ў межах свайго арэала ў залежнасці ад дажджлівага і сухога сезонаў.

2. Пёры самцоў і самак аднолькавага колеру.

Адзіны спосаб адрозніць самца ад самкі - гэта памер. Самцы трохі буйней самак. У астатнім абодва падлогі выглядаюць абсалютна аднолькава.

Яны маюць ярка-фіялетавае горла, аліўкавае венца і бірузовае брушка. Іх крылы могуць мець аліўкавы адценне з карычневым. У іх ёсць хваставыя расцяжкі, якія лётаюць за імі, калі яны лунаюць у паветры.

Валік бэзавагрудызламыснікі, няхай гэта будуць іншыя бэзавагрудыя катакі ці галодныя драпежнікі.

7. Самец выконвае трукі, каб вырабіць ўражанне на самку.

Бэзавагрудыя валкі манагамныя. Каб заваяваць сваю партнёрку, самец паказвае і выконвае акрабатычныя трукі, каб вырабіць ўражанне на самку.

Ён узлятае на вышыню не менш за 225 футаў, потым апускаецца, гучна крычачы. Яго спуск - гэта не адно плыўнае рух. Замест гэтага, гэта серыя завес і ныранняў.

Калі самец заканчвае ныраць, ён прызямляецца побач з самкай на высокім акуні. Калі яна ўспрымальная, яны разам выконваюць шлюбны танец. Яны адначасова клічуць, паказваючы галавой у неба і жэстамі паказваючы на ​​зямлю.

Валік бэзавагрудыу сітуацыях, калі іх трымаюць у палоне і далей ад пагроз, яны могуць жыць яшчэ некалькі гадоў.

4. Яны з'яўляюцца драпежнікамі ў засадзе.

Многія пажадлівыя птушкі садзяцца там, дзе ў іх ёсць выгаднае месца, каб назіраць за здабычай. Бэзава-груды ролік нічым не адрозніваецца.

Яны садзяцца на слуп плота, галінку дрэва або верхавіну карча і глядзяць на сваю тэрыторыю. Убачыўшы аголенага коніка або жука, яны ныраюць уніз і хапаюць яго дзюбай.

Калі здабыча дастаткова вялікая, каб даць адпор, некаторыя птушкі б'юць сваю здабычу аб зямлю, каб забіць яе, перш чым праглынуць цалкам.

Бэзавагрудая катка ў палёцепоўзае або лётае над адкрытым грунтам у саване і травяністых лясах, распаўсюджаны ў Афрыцы на поўдзень ад Сахары.

Хоць яны аддаюць перавагу адкрытым ландшафтам, яны выкарыстоўваюць дрэвы для сядзення і гнездавання. Некаторыя птушкі гняздуюцца ў дуплах ствалоў дрэў, пакінутых дзятламі і зімародкамі.

10. Бэзавагрудыя ролеры пазбягаюць людзей, але наведваюць закінутыя паркі і абочыны дарог.

Развіццё чалавека не спрыяе адкрытым, дзікім прасторам, таму бэзавагрудыя каткі рэдка сустракаюцца паблізу гарадоў і прыгарадаў.

Яны сустракаюцца ў некаторых сельскагаспадарчых раёнах. Многія збіраюцца там падчас гарэння, калі казуркі, мышы і яшчаркі ўцякаюць ад агню. Бэзавагрудыя каткі карыстаюцца незвычайнай узнагародай і застаюць іх знянацку.

11. Некаторыя гняздуюцца ў пустэчах у тэрмітніках.

Бэзавагрудыя качкі, якія вырашылі не выкарыстоўваць для гнездавання дрэвы, часта выкарыстоўваюць тэрмітнікі. Яны не раскопваюць свае паражніны; замест гэтага яны паўторна выкарыстоўваюць старыя гнёзды іншых птушак.

Тэрмітнікі могуць быць зроблены дзятламі і іншымі птушкамі, якія гняздуюць у дуплах. Звычайна гэта адбываецца, калі ў асяроддзі пражывання недастаткова дарослых дрэў, каб падтрымаць дуплое гняздо ў ствале.

Глядзі_таксама: 10 птушак, падобных на блакітных соек (з фота)Бэзавагруды Валік есць насякомаезямля для насякомых, яшчарак і дробных мышэй. Іх любімая ежа - конікі і жукі.

Каб злавіць сваю здабычу, птушкі садзяцца ў чаканні з высокага пункту назірання. Яны назіраюць за сваёй здабычай, чакаюць адкрыцця і хутка ныраюць, каб схапіць яе, перш чым яна зробіць яшчэ адзін крок.

13. Бацькі гадуюць сваіх птушанят разам.

Гэтыя маляўнічыя птушкі звычайна адзіночныя, але ў перыяд размнажэння яны аб'ядноўваюцца ў пары, каб разам гадаваць птушанят. Яны вырошчваюць ад 2 да 4 птушанят у год, якіх выседжваюць разам.

Глядзі_таксама: Як вывесці калібры са свайго дома

Птушаняты бездапаможныя, калі вылупляюцца, і ім патрабуецца 19 дзён, каб перайсці ад птушанят да вылуплення. Бацькі

14. Іх кліч гучыць як рыпучы хрып.

Кліч ліловагрудага катка гучыць як рэзкае, хрыплае «кааа». Птушкі выкарыстоўваюць гэты заклік для зносін адзін з адным, асабліва паміж партнёрамі або калі адзін з бацькоў кліча сваіх птушанят.

Яны вельмі гучныя, калі абараняюць сваю тэрыторыю, і будуць паўтараць заклік з большай гучнасцю, каб адпудзіць пагрозу. Самцы ўступаюць у паветраныя баі за тэрыторыю. Яны чапляюць адзін аднаго і б'юць крыламі ў паветры.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.