12 птушак з доўгімі шыямі (з фота)

12 птушак з доўгімі шыямі (з фота)
Stephen Davis

Адна форма цела, да якой мы, магчыма, не прывыклі бачыць у паўсядзённым жыцці, - гэта птушкі з доўгімі шыямі. Звычайна гэтыя доўгія шыі ідуць рука аб руку з вялікім целам і доўгімі нагамі. Доўгая шыя можа дапамагчы сачыць за драпежнікамі, якія любяць падкрадацца праз нізкую расліннасць. Гэта таксама можа быць перавагай, каб дапамагчы птушкам лавіць рыбу або дабрацца да адкладаў пры праходжанні праз плыткаводдзе. Давайце паглядзім на 12 распаўсюджаных птушак з доўгімі шыямі і дзе іх можна знайсці.

12 птушак з доўгімі шыямі

1. Страус

Самец звычайнага страуса Бернар ДЗЮПОН праз Flickrразам на дрэвах.

11. Трохкаляровая чапля

Трохкаляровая чапля шукае ежуказуара ў травеКрыстэль САНЬЕЗ з Pixabay
  • Навуковая назва: Dromaius novaehollandiae
  • Памер: 5,7 футаў

Эму - вялікія нелятаючыя птушкі з доўгай шыяй. Яны падобныя на страўса, але жывуць на кантыненце Аўстралія. Гэтыя птушкі маюць кудлатыя шаравата-карычневыя пёры, якія часткова цягнуцца да шыі. Яны выкарыстоўваюць сваю шыю, каб сканаваць наваколле, што дапамагае ім пазбягаць свайго галоўнага драпежніка, дзінга.

Яны найбольш актыўныя ўдзень, звычайна праводзяць час у пошуках ежы, адпачываюць або чысцяць пёры. Са снежня па студзень самцы эму пачнуць прыцягваць самак сваімі заляцальнымі танцамі. Самкі адкладаюць ад 5 да 24 яек за сезон, якія яны адкладаюць у гнёзды, складзеныя з высушанай травы.

Глядзі_таксама: 15 відаў шэрых птушак (з фота)

3. Чапля-Галіяф

Чапля-Галіяф, якая здабывае ежу
  • Навуковая назва: Ardea goliath
  • Памер: 3- 5 футаў

З размахам крылаў каля 7,7 футаў і ростам 5 футаў чапля Галіяф з'яўляецца самай вялікай з усіх чапляў. Яны афрыканскага паходжання, і іх таксама можна знайсці ў Егіпце, на Аравійскім паўвостраве і ў некаторых раёнах Індыі. У перыяд размнажэння гэтыя вялікія чаплі - адзіночныя птушкі, але ў перыяд размнажэння іх можна ўбачыць разам з іншымі птушкамі таго ж віду.

У іх доўгія шыі, якія дазваляюць ім лавіць і есці рыбу і амфібіі. Гэтыя птушкі палююць, прабіраючыся па вадзе, іх доўгашыі выцягнулі перад сабою, шукаючы здабычу. Наткнуўшыся на што-небудзь цікавае, яны колюць яго сваімі вострымі дзюбамі, каб злавіць.

Глядзі_таксама: 12 фактаў пра райскую птушку Уілсана

4. Вялікая чапля

Вялікая чапля
  • Навуковая назва: Ardea alba
  • Памер: 3,28 фута

Вялікая белая чапля, таксама вядомая як звычайная чапля або вялікая белая чапля, — буйная балотная птушка, распаўсюджаная па ўсім свеце, уключаючы большую частку Паўночнай Амерыкі. Вы можаце знайсці іх у розных плыткаводных месцах пражывання, такіх як азёры, сажалкі, прыліўныя роўнядзі і балоты. Вялікія чаплі з размахам крылаў да пяці футаў з'яўляюцца адной з самых вялікіх чапляў у свеце.

У іх доўгія цёмныя ногі і шыя даўжэйшая за даўжыню цела. Падчас палёту яны складаюць шыю назад да цела. Звычайна яны палююць на амфібій, змей, ракаў і водных насякомых у іх натуральным асяроддзі пасялення. На жаль, некалі на іх палявалі з-за іх прыгожых белых "агрэтаў", тонкіх пёраў, якія растуць у перыяд размнажэння.

5. Anhinga

Anhinga сушыць пёры \ выява: birdfeederhub.com
  • Навуковая назва: Anhinga anhinga
  • Памер: 3 футы

Анхінгі — від водных птушак, якія сустракаюцца ва ўсходняй частцы ЗША ў Паўднёвай Амерыцы. Часцей за ўсё яны сустракаюцца ў плыткіх, абароненых прэснаводных асяроддзях з дрэвамі, высокай травой і хмызнякамі, такімі як мангравыя зараснікі, балоты, балоты,і лагуны.

Гэтыя птушкі адрозніваюцца доўгімі тонкімі змяінымі шыямі. Яны часта плаваюць па вадзе, над паверхняй выступае толькі іх доўгая шыя, што дало ім мянушку «птушка-змяя». У іх ёсць другая мянушка - «вадзяныя індыкі» з-за іх доўгіх, як у індыкоў, пёраў хваста. Anhingas можа дасягаць даўжыні 3 футаў і размаху крылаў 3,7 фута.

Іх асноўным рацыёнам з'яўляецца рыба, якую яны ловяць, павольна плывучы пад вадой, а затым калоць яе сваёй вострай дзюбай. Нягледзячы на ​​ўвесь час, які яны праводзяць у вадзе, у іх няма воданепранікальных пёраў, як у качак. Пасля таго, як яны скончаць купанне, яны стануць на бераг і выцягнуць абодва крыла, каб абсохнуць.

6. Лебедзь-трубач

Лебедзь-трубач
  • Навуковая назва: Cygnus buccinator
  • Памер: 4,6-5,5 ступні

Лебедзі-трубачы — вялікія, грацыёзныя птушкі, родам з Паўночнай Амерыкі. Яны гняздуюцца на Алясцы, у некаторых частках Канады і на Вялікіх азёрах, затым перасяляюцца ў прыбярэжную Брытанскую Калумбію і разрозненыя месцы ў ЗША. Яны з'яўляюцца самай буйной мясцовай вадаплаўнай птушкай Паўночнай Амерыкі, дасягаючы больш за 25 фунтаў. З-за іх вялікага памеру ім патрабуецца не менш за 100 ярдаў адкрытай вады, каб падняцца ў паветра. Гэтыя вялікія лебедзі жывуць побач з забалочанымі ўгоддзямі, гняздуюцца і адкладаюць яйкі каля вады. На самай справе яны выкарыстоўваюць свае перапончатыя лапы, каб пакрываць яйкі і дапамагаць у інкубацыі.

Лебедзі-трубачы ўсе белыя з чорнымі ступнямі і чорнай дзюбай.Амаль вымершы ў пачатку 20-га стагоддзя, яны паступова вяртаюцца. Іх рацыён ўключае водныя расліны і насякомых, а зімой яны ўключаюць больш наземных прадуктаў, такіх як ягады, трава, збожжа і клубні.

7. Жураўлі Сандхіл

Жураўлі Сандхіл, якія шукаюць ежу
  • Навуковая назва: Antigone canadensis
  • Памер: 4 футы

Журавы - вялікія птушкі, падобныя на чапляў, але з больш аб'ёмным целам. У іх шэрыя пёры, часам з густымі іржава-карычневымі паласамі, і чырвоная пляма на твары. Большая частка іх папуляцыі жыве ў Паўночнай Амерыцы, дзе яны размнажаюцца ў кішэнях ад поўначы ЗША праз Канаду да Арктыкі. Яны зімуюць у некаторых раёнах Каліфорніі, Тэхаса, Мексікі, Фларыды і іншых плямістых месцах. Калі яны мігруюць паміж гэтымі месцамі, вы можаце пачуць, як яны лётаюць над галавой вялікімі групамі, гучна гукаючы.

Сандхілскі журавель названы ў гонар рэгіёна Сандхілз у штаце Небраска. Гэта месца з'яўляецца важным месцам прыпынку для многіх пералётных птушак, у тым ліку для гэтых жураўлёў, якія збіраюцца там у вялікай колькасці на шляху паміж зімой і летам.

Гнёзды зроблены з дубцоў і высланы травой або іншым бліжэйшы матэрыял, і яны размешчаны на адкрытых і вільготных лугах. Яны, як правіла, чакаюць некалькі гадоў, перш чым пачаць размнажэнне (паміж 2-7), а затым спарваюцца на ўсё жыццё.

8. Казуар паўднёвы

Паўднбелыя ва ўсім, пакуль не пераходзяць у дарослае апярэнне. Гэта забяспечвае ім дадатковую абарону ў першы год жыцця, паколькі яны могуць злівацца з іншымі групамі белых чапляў і белых чапель і быць больш прынятымі імі.

Калі гэтая птушка знаходзіцца ў стане спакою або ў палёце, яе доўгая шыя трымаецца у S-вобразным становішчы. Яны сустракаюцца ў вадаёмах, ад сажалак да азёр, ад балот і балот, дзе яны палююць на рыбу, жаб, змей і іншую дробную здабычу. Доўгая шыя малой сіняй чаплі дазваляе ёй заўважыць здабычу і лёгка закалоць яе дзюбай, падобнай да дзіды.

10. Белы ібіс

Выява: birdfeederhub.com (Уэст-Палм-Біч, Фларыда)
  • Навуковая назва: Eudocimus albus
  • Памер: 2,3 фута

Белы ібіс - гэта птушка, якая жыве ўздоўж узбярэжжа Мексікі, Цэнтральнай Амерыкі, Карыбскага басейна, а таксама ў Персідскім заліве ЗША і паўднёва-ўсходнім узбярэжжы. У іх доўгая шыя і ружовая выгнутая дзюба, якую яны выкарыстоўваюць для пошуку ежы ў глеі і адкладах. Яны палююць на здабычу на плыткаводдзе глыбінёй ад 10 да 15 см, і іх рацыён складаецца з насякомых, чарвякоў, ракаў, яшчарак, слімакоў, крабаў і іншых дробных істот.

Белы ібіс мае выразны знешні выгляд, які робіць яго лёгка пазнаць, з белай афарбоўкай цела і чорнымі бакамі крылаў. Гэтыя птушкі вельмі сацыяльныя і амаль заўсёды знаходзяцца ў групах падчас кармлення, палёту або гнездавання. Ноччу гуртам начуюцьдазваляючы ім лезці глыбока ў ваду, каб з'есці такую ​​ежу, як водарасці і ракападобныя. З такімі доўгімі нагамі ім патрэбна такая ж доўгая шыя, каб дабрацца да вады! На дзюбах у іх таксама ёсць фільтруючыя кармушкі, якія дапамагаюць выдаляць дробныя арганізмы з вады.

Колеры гэтых птушак з доўгай шыяй таксама атрымліваюцца з кароціноідных пігментаў, якія атрымліваюцца падчас кармлення такімі істотамі, як саляныя крэветкі.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.