12 фактаў пра валасатых дзятлаў (з фота)

12 фактаў пра валасатых дзятлаў (з фота)
Stephen Davis
зрэдку, сап.

Больш за 75% штодзённага рацыёну валасатага дзятла складаюць насякомыя. Яны аддаюць перавагу харчавацца больш мясістымі лічынкамі, такімі як гусеніцы і лічынкі. Яны таксама будуць есці мурашак. Ім трэба шмат бялку, каб не адставаць ад выдаткаў энергіі.

Сок, садавіна і насенне складаюць невялікую частку іх рацыёну, але гэта можа быць розніцай паміж жыццём і смерцю ў негасцінных умовах. Вось чаму кармленне салам зімой можа быць вельмі карысным для падтрымання папуляцыі валасатага дзятла.

Валасаты дзяцелдзюба меншай птушкі больш прыстасаваная для ўжывання ў ежу меншых насякомых.

У нас ёсць цэлы артыкул, прысвечаны адрозненням паміж гэтымі двума відамі, таму, калі вы хочаце асвяжыць іх адрозненні, праверце гэта!

8. Яны ахвотна падыходзяць да кармушак для птушак.

Валасаты дзяцел на кармушцы

Дятлы часта з'яўляюцца любімым відам у Злучаных Штатах і Канадзе. Тыя з нас, каму пашанцавала жыць паблізу лясоў, могуць чуць іх бесперапынны барабан на працягу вясновых і летніх месяцаў або крыкі высока з дрэў. У гэтым артыкуле мы даведаемся 12 фактаў пра валасатых дзятлаў, звычайных чорна-белых відаў падворкаў.

12 фактаў пра валасатых дзятлаў

1. У іх пёры, а не валасы.

Валасатыя дзятлы не называюцца вельмі апісальна - у іх пёры, а не валасы! Мянушку часта тлумачаць розніцай з іх меншым стрыечным братам, пушыстым дзятлам.

І пушысты, і валасаты дзятлы маюць пляму белых пёраў уздоўж сярэдзіны спіны. У пуховага дзятла пёры карацейшыя і больш «пуховыя». Між тым у валасатага дзятла пёры даўжэйшыя і менш пухнатыя, больш падобныя на валасы.

Глядзі_таксама: 27 відаў птушак, якія пачынаюцца на W (малюнкі)

2. Яны будуць жыць усюды, дзе ёсць дрэвы.

Валасаты дзяцел ва ўсім спадзяецца на лес ці хаця б на некалькі дрэў. Гэтая птушка выкарыстоўвае дрэвы ў якасці ежы, матэрыялу для гнездавання і хованкі. Папуляцыі квітнеюць па ўсёй Паўночнай Амерыцы, але вы не ўбачыце іх у сапраўдных пустынях, Арктыцы або ў гарах над лініяй дрэў.

На раўнінах і ў паўзасушлівых пустынях паўднёвага захаду яны збіраюцца ў насаджэннях дрэў каля ручаёў і рэк. Гэта забяспечвае іх дастаткованасякомых і вады, каб жыць і гадаваць птушанят.

3. Гняздуюць у дуплах на мёртвых дрэвах.

Большасць дзятлаў гняздуюць у дуплах, і валасаты дзяцел нічым не адрозніваецца. Спараныя пары рыхтуюць гняздо толькі праз два тыдні пасля збору.

Яны ладзяць гняздо ў пустэчы жывога, але гнілога або мёртвага дрэва. Замест вычварна пабудаванага гнязда на дне дупла самка толькі дадае пласт дранкі. Дзіцяняты дзятлаў хутка растуць і хутка прывыкаюць.

Валасаты дзяцел шукае насякомых, аўтар выявы: birdfeederhub

4. Валасатыя дзятлы жывуць на большай частцы тэрыторыі ЗША і Канады.

Валасатыя дзятлы прыстасаваліся да жыцця на большай частцы Паўночнай Амерыкі. Некаторыя папуляцыі нават жывуць у цэнтральнай Мексіцы і Цэнтральнай Амерыцы!

Яны не мігруюць, таму ў вас ёсць роўныя шанцы заўважыць іх на сваім двары круглы год.

5. Самцы і самкі вонкава вельмі падобныя.

Самец і самка большасці відаў дзятлаў выглядаюць аднолькава з невялікімі адрозненнямі. Самцы могуць мець трохі больш колеру, але ў цэлым яны падобныя, і іх нават цяжка адрозніць.

Усе валасатыя дзятлы маюць белыя грудзі і жывот, белую цэнтральную паласу на спіне і чорныя крылы з белымі плямамі ў некалькі ліній. Іх твары ўяўляюць сабой сумесь чорных і белых палос, якія выпраменьваюцца ад купюры. Ёсць карычневы колерпучок пёраў у падставы дзюбы, і дзюба прыкладна такой жа даўжыні, як даўжыня галавы.

Самцы валасатага дзятла маюць толькі адно адрозненне ад самак. На патыліцы ў іх ярка-чырвоная пляма пёраў. Самкі гэтага дадатковага ўпрыгожвання пазбаўленыя.

Глядзі_таксама: Як прымусіць птушак выкарыстоўваць купальню для птушак - Кіраўніцтва & 8 простых парад

6. Іх выгляд вар'іруецца ў залежнасці ад таго, у якой частцы іх арэала вы знаходзіцеся.

Ёсць дзве разнавіднасці валасатых дзятлаў: скалістыя горы або заходнія і ўсходнія.

У ўсходняга валасатага дзятла больш шырокія палосы на твары і больш белых плям на крылах. На захад ад Скалістых гор валасатыя маюць амаль суцэльныя чорныя крылы, на якіх значна менш белых плям.

Лінія падзелу паміж гэтымі двума тыпамі валасатых дзятлаў праходзіць у хрыбце Скалістых гор. Птушкі на ўсход ад гор больш плямістыя, а птушкі на захад - не.

7. У касматых дзятлаў двайнік меншы.

Пушысты дзяцел - меншы стрыечны брат валасатага дзятла. Гэтыя дзве птушкі, якія ядуць насякомых, выглядаюць амаль аднолькава, але ёсць некалькі простых адрозненняў, якія дапамогуць вам адрозніць іх незалежна ад таго, на якую птушку вы глядзіце.

Па-першае, валасатыя дзятлы значна большыя. Яны памерам з малінаўку, у той час як пуховыя дзятлы крыху большыя за вераб'я.

Пухавыя дзятлы маюць карацейшыя дзюбы прапарцыйныя памеру іх галавы, чым валасатыя дзятлы. Theнапой з сапвелаў, створаных сапсакамі.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.