12 фактаў пра пунсовых танагераў (з фота)

12 фактаў пра пунсовых танагераў (з фота)
Stephen Davis
на ўсходзе Злучаных Штатаў, і іх арэал заканчваецца на паўднёвым усходзе. Увосень яны ліняюць і мігруюць на поўдзень праз Карыбскі акіян у Паўднёвую Амерыку. Там яны зімуюць у гарах Анд, уключаючы краіны Калумбіі, Эквадора і Перу.

4. Яны аддаюць перавагу жыць у лясах з высокімі ліставымі дрэвамі.

Пунсовыя танагеры аддаюць перавагу спелым лісцяным лясам. Для птушак, якія любяць насякомых, у спелых лясах створаны папуляцыі разнастайных насякомых. Лясны полаг таксама забяспечвае большую бяспеку ад некаторых драпежнікаў, чым маладыя лясы з больш нізкімі дрэвамі.

Яны аддаюць перавагу вялікім бесперапынным лясным масівам. Наколькі яны жадаюць прыстасавацца да фрагментаванага асяроддзя пражывання невялікіх лясных участкаў, відаць, залежыць ад рэгіёна. Корнэл паведамляе, што на паўночным усходзе ЗША іх можна знайсці ў невялікіх лясах, у той час як яны ў асноўным адсутнічаюць у невялікіх лясах на Сярэднім Захадзе.

Крыніца: Кэлі Колган Азарвырошчванне птушаня паразіта выпадкова.

8. Самцы дэманструюць свае чырвоныя і чорныя пёры, каб заляцацца за самкамі.

Самец пунсовага танагера добра выкарыстоўвае сваё племянное апярэнне. Як правіла, ён прыбывае ў ЗША крыху раней, чым самка (у сярэдзіне мая), ствараючы тэрыторыю для размнажэння праз спеўныя баі з іншымі самцамі. Гэтыя бітвы не заканчваюцца баямі, можа быць дэманстрацыя пёраў, а ў горшым выпадку - крыху агрэсіўная пагоня.

Пасля ўсталявання тэрыторый кожны самец шукае адну самку за сезон размнажэння. Ён праводзіць свой заляцальны танец на галінцы ніжэй самкі. Ён распускае хвост і дэманструе афарбоўку крылаў.

Самец пунсовага танагра здабывае ежудрэвы.

Самка пунсовага танагера будуе гняздо на вышыні 20-30 футаў ад зямлі. Звычайна яна выбірае дуб, але падыдуць і іншыя лісцяныя дрэвы. Размясціўшы гняздо вышэй у кроне дрэва, яно схавана ад драпежнікаў, асабліва тых, хто дрэнна лазіць.

Глядзі_таксама: Чаму птушкі кідаюць свае гнёзды з яйкамі - 4 распаўсюджаныя прычыны

Самкі аддаюць перавагу будаваць гнёзды з добрай кропкай агляду на зямлю і лёгка даступнымі з розных бакоў.

Жаночы пунсовы танагршаўкоўніцы, ажыны і рабіны. Яны таксама любяць водныя магчымасці, асабліва калі на вуліцы горача.

6. Спяваюць і самцы, і самкі.

У адрозненне ад многіх відаў пявучых птушак, дзе спявае толькі самец, самка пунсовага танагера таксама спявае. Яна размаўляе з іншымі самкамі і сваім партнёрам серыяй шчабятання, свісту і шчабятання. Самкі будуць спяваць у тандэме з самцамі падчас збору матэрыялу для гнездавання або пошуку ежы. Хоць самкі, як правіла, выкарыстоўваюць больш мяккі голас і крыху менш складаную песню, чым самцы.

Самцы больш спяваюць, бо ім трэба вырабіць ўражанне на самак і абараняць сваю тэрыторыю, але песні па-ранейшаму з'яўляюцца важным кампанентам сацыяльнай сеткі самкі Пунсовага танагра.

Глядзі_таксама: Дзе жывуць калібры?Пунсовага танагра (не размнажаецца) мужчынскі) есць ягады

Пунсовыя танагеры - даволі экзатычныя летнія госці ва ўсходніх Злучаных Штатах. Самцы прыносяць незвычайна яркі ўсплёск чырвонага ў зялёныя лісцяныя лясы. Нягледзячы на ​​іх смелы выгляд, іх часта цяжка заўважыць, бо яны гняздуюцца і палююць на насякомых высока на верхавінах дрэў. У гэтым артыкуле мы разглядаем 12 фактаў пра пунсовых танагераў, у тым ліку тое, як распазнаць іх званкі, і некаторыя цікавыя характарыстыкі.

12 фактаў пра пунсовых танагераў

1. Увесну падлогі маюць вельмі рознае апярэнне.

У перыяд размнажэння самцы ярка-пунсовыя па ўсім целе, за выключэннем чорных як смала крылаў і хваста. Самка жоўта-зялёнага пастэльнага колеру з цёмнымі крыламі. Глыбіня колераў на яе целе вельмі слабая, але спіна, хвост і крылы больш цёмна-зялёныя, чым грудзі і ніз.

2. Самцы мяняюць афарбоўку зімой.

Характэрныя чорныя і пунсовыя пёры самца пунсовага танагера прысутнічаюць толькі адну частку года, вясновы і летні перыяд размнажэння. Пасля завяршэння перыяду размнажэння ён ліняе ў такое ж апярэнне, што і самка, а затым мігруе на поўдзень на зіму. Самкі жоўта-зялёныя на працягу ўсяго года. Яны не мяняюць колер, як гэта робяць самцы.

3. Яны мігруюць паміж Паўночнай і Паўднёвай Амерыкай.

Паўночная Амерыка з'яўляецца домам для пунсовых танагераў з цёплым надвор'ем. Праводзяць лета ў вМаладыя птушкі маюць магчымасць назіраць за старэйшымі птушкамі і вучыцца імітаваць іх паводзіны.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.