12 фактаў пра аўсянак Індыга (з фота)

12 фактаў пра аўсянак Індыга (з фота)
Stephen Davis
крыніцы.

8. Самцы цалкам блакітныя толькі частку года.

Перыяд размнажэння вясной і летам - гэта адзіны час, калі самцы цалкам сінія. У перыяд неразмнажэння ён ліняе да спалучэння блакітнага і карычневага колераў, якое па-ранейшаму ашаламляе візуальна.

Аднак вы наўрад ці ўбачыце яго ў гэтую ліньку. Аўсянкі індыга мігруюць на поўдзень на зіму і прысутнічаюць у ЗША толькі ў перыяд размнажэння.

9. Індыгавыя аўсянкі выкарыстоўваюць зоркі для навігацыі падчас міграцыі.

Гэтыя маленькія птушкі, хоць бы яны ні былі маленькімі, здольныя пралятаць сотні міль дзякуючы дапамозе ўнутранага гадзінніка, які дазваляе ім вызначаць сваё месцазнаходжанне ў прасторы.

Птушкі мігруюць ноччу, каб бачыць зоркі над галавой падчас палёту. Каб намеціць курс, яны фіксуюцца на пэўнай зорцы. Яны ляцяць пад пэўным вуглом паміж зоркай і зямлёй. Геаметрычна гэта паказвае іх на прамую лінію, што дазваляе ім дакладна прыбыць у пункт прызначэння.

Глядзі_таксама: 17 птушак, якія пачынаюцца на Т (з малюнкамі)Аўсянка Індыга балансуе на травегодзе яны рознаафарбаваныя.

Самкі пыльна-каштанавыя круглы год. У некаторых таксама могуць быць светла-блакітныя палосы на крылах.

У перыяд размнажэння самцы ярка-сіняга колеру. Іх галовы трохі цямней, чым у астатніх, хоць у некаторых могуць быць больш цёмна-сінія кончыкі крылаў. Іх часам называюць «блакітнай канарэйкай».

У іншы час года ў самца больш карычневых пёраў. Яго хвост, крылы і частка шыі могуць быць карычневымі. Аднак сінія пёры галавы і спіны ўсё яшчэ бачныя.

4. Аўсянкі індыга карыстаюцца перавагамі развіцця чалавека.

Нягледзячы на ​​тое, што гэтыя пявучыя птушкі дрэнна ўспрымаюць забудову прыгарадаў чалавекам, яны любяць травяністыя калідоры, якія ўтвараюць дарогі, чыгуначныя шляхі і лініі электраперадачы, праразаючы густыя лясы.

Індыга Аўсянкі квітнеюць дзякуючы насенню траў, якія растуць на гэтых адкрытых прасторах. Яны балансуюць на сцеблах дзікіх траў у пошуках наступнай ежы.

Сіні ў моры жоўтага, аўсянка індыга сярод сланечнікаўу такіх сітуацыях, аднак, пара можа спарвацца зноў, калі іх вывадак збіраецца пакінуць гняздо. У той час як самка адпраўляецца ў іншую частку тэрыторыі свайго партнёра, каб пабудаваць другое гняздо, бацька птушанят можа ўзяць на сябе кармленне.

6. Аўсянкі індыга ўсяедныя.

Яны прыстасоўваюцца да даступнай ежы. Узімку насенне звычайна прысутнічаюць з моманту паспявання і збору ўраджаю восенню. Паколькі многія жывуць побач з закінутымі сельскагаспадарчымі ўгоддзямі, яны карыстаюцца раслінамі, якія могуць даць насенне або плады, і пакідаюць рэшткі на зіму.

Вясной і летам аўсянкі індыга ласуюцца насякомымі. Першы корм, якім маці корміць сваіх птушанят пасля вытрашчаныя, - гэта казуркі.

Аўсянка індыга наведвае кармушку для птушак

Свіст песня аўсянкі Індыга і ўспышка сініх крылаў падобныя на глыток свежага паветра ў спякотны летні дзень. Гэтая ўсяедная пявучая птушка заваявала сэрцы многіх сваёй ярка-блакітнай афарбоўкай. Для птушак на ўсходзе ці паўднёвым захадзе гэта выдатны від, за якім варта сачыць - і нават падумаць аб кармленні ў сваім двары! Працягвайце чытаць, каб даведацца 12 фактаў аб аўсянках індыга.

12 фактаў пра аўсянак Індыга

1. Вы можаце заўважыць іх на паўднёвым захадзе і ўсходзе ЗША.

Аўсянкі індыга раздзяляюць свой час паміж Паўночнай і Цэнтральнай Амерыкай. У прыватнасці, яны праводзяць вясну і лета на ўсходзе і паўднёвым захадзе ЗША, затым восень і зіму ў Цэнтральнай Амерыцы і на некаторых астравах Карыбскага мора.

У Злучаных Штатах яны традыцыйна сустракаюцца ад штата Мэн на поўдзень да Фларыды і на захад да Тэхаса і Паўночнай Дакоты. Іх арэал нядаўна пашырыўся на паўднёвы захад і рэгіён Чатырох Кутоў.

2. Аўсянка індыга часам размнажаецца з аўсянкай лазуры

У раёнах заходніх Вялікіх раўнін аўсянка індыга сустракаецца побач з іншай блакітнай птушкай, аўсянкай лазуры. Хоць яны часта абараняюць свае тэрыторыі адзін ад аднаго, яны таксама могуць дзяліцца песнямі і нават скрыжоўвацца, утвараючы гібрыдаў.

3. Самцы і самкі выглядаюць па-рознаму.

Лёгка адрозніць самца і самку аўсянкі індыга. На працягу ўсягопяро адлюстроўвае толькі сіні святло.

Глядзі_таксама: 22 пацешных факта пра блакітных соек

11. Самцы любяць спяваць.

Спевы самцоў аўсянак могуць доўжыцца даўжэй, чым яны самі - да 20 гадоў! Самцы вучацца сваім песням ад іншых самцоў у гэтым раёне. Вы можаце вызначыць, што гэта аўсянка індыга, па наяўнасці падвойных нот.

Сачыце за самцамі ў сярэдзіне лета. Яны любяць сядзець навідавоку, дзе іх бачаць іншыя самцы, самкі і любыя патэнцыйныя пагрозы. Часам яны нават б'юцца паміж сабой. Гэтыя музычныя мітусні ўключаюць у сябе барацьбу ў паветры, дзе птушкі хапаюцца за ногі адна адной з шчабятаннем!

12. Індыгавыя аўсянкі рызыкуюць быць незаконна захопленымі.

Як і іх маляўнічы стрыечны брат размаляваная аўсянка, аўсянка індыга таксама рызыкуе быць незаконна адлоўленай у Цэнтральнай і Паўднёвай Амерыцы. Людзі, якія адлоўліваюць птушак, прадаюць іх у зоамагазіны. Людзі цэняць іх за яркі сіні колер.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.